Hovden Hytteservice, med brødrene Yngve (t.v.) og Jo Breivegen i spissen, har vært gjennom formidabel vekst. Nå er de også nominert til MEFs konkurranse Årets lærebedrift. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)
Brødrene Bjørnar (t.v.) og Jan Erik Opgård går inn i en usikker periode og må kanskje ty til permitteringer, for første gang siden 1999. Likevel satser de videre på lærlinger. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)
- Først og fremst ønsker vi personer med gode holdninger. Om de dårlige i norsk eller engelsk er ikke så nøye. De kan bli minst like gode maskinførere likevel, sier Rune Rivenes. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)
Fra venstre: Espen Wicken (OKAB), Eivind Dimmen, Werner Riksheim, Einar Kile og Jon Grebstad (alle fra Volda Maskin). (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)
- Vi har alltid tatt inn lærlinger, men de siste fem årene har vi gjort det i stor skala. Det er viktig å rekruttere til bransjen generelt, og vi i Hæhre ønsker oss flere fagarbeidere, sier lærlingeansvarlig i Hæhre, Espen Holte (t.v.). Til høyre står Øystein Lønn Nilsen fra OKAB. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)
Leif Grimsrud AS, her representert ved daglig leder Magnar Kristiansen og opplæringsansvarlig/kontorleder Line Merethe Engh, har doblet antallet lærlinger de siste par årene. Likevel ønsker de å rekruttere enda flere lærlinger i tiden som kommer. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen)

Hvem går av med seieren?

Hva har Hovden Hytteservice AS, Leif Grimsrud AS, BetonmastHæhre Anlegg AS, Rivenes AS, Volda Maskin AS og Jan Opgård AS til felles?

De er alle nominerte når Årets lærebedrift 2017 skal kåres på Arctic Entrepreneur i januar (Les mer om kandidatene i lenkene lenger ned på siden). Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal dele ut den gjeve prisen.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger.

- Det er første gang Årets lærebedrift kåres under Arctic Entrepreneur, og jeg håper at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag. Vi ønsker at prisen skal inspirere og motivere bransjen til å fortsette den gode satsingen på lærlinger, sier Julie Brodtkorb, adm. direktør i MEF.

De nominerte

Med et utvalg på seks kandidater blant ca. 2050 medlemsbedrifter i MEF, er det klart at det er tøff konkurranse. Samtlige seks kandidater har utmerket seg positivt og gjort en svært god jobb med oppfølging av lærlinger.

Juryen som skal ta den vanskelige avgjørelsen, består av representanter fra MEF, Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB), Norsk Arbeidsmandsforbund og ledes av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold.

De seks nominerte bedriftene er alle blitt presentert i fagtidsskriftet Anleggsmaskinen, som utgis av MEF, i høst:

Vinneren av Årets lærebedrift blir presentert onsdag 24. januar kl. 15.15 i utstillingshallen i The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.

Over 750 påmeldte

Det er over 750 påmeldte til Arctic Entrepreneur 2018, 23.- 25. januar. Det blir som vanlig stor utstilling, faglige seminar, kurs og sosialt samvær. Over 120 leverandører står klare på stand for å vise siste nytt.

Stian Blipp er konferansier på Vinterfesten, mens artistene Marian Aas Hansen og Zelimir lover å fyre på alle sylindre når de kommer med rockeshowet «Made in America» til Brakkemiddagen.

Forsiden nå