TO I EN MASKIN: Hybeko Tunnel 3390 RT-liften som fikk prisen som «Årets produkt» i Dubai.

Hybeko-lift vant pris

ÅRETS PRODUKT: Den norskproduserte tunnelliften, Hybeko Tunnel-3390RT, gikk til topps under IPAF-kongressen i Dubai 6. mars.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Der ble Hybeko- liften tildelt prisen som «Årets Produkt» innen lift- og vertikalmast-kategorien.

Veien fram har vært lang for Hybeko AS i Skien. Det tok to og et halvt år å få klarsignal fra liftprodusenten Genie hos Terex til å bygge om deres liftmodell GS-90 slik at den også å kunne brukes i tunnel.

Den unike 2-i-1 løsningen, hvor liften har flere bruksområder, er spesielt omtalt av juryen i IPAF, den internasjonale organisasjonen for løfteutstyr.  

Høy målsetting

Hybeko-liften ble lansert på Vei og Anlegg i mai 2018, og det viste seg raskt at konseptet med betegnelsen Hybeko Tunnel-3390RT ble en fulltreffer.

- Målet var å selge 35-40 tunnellifter i løpet av 2018, og vi går i retning av å levere 35 enheter innen årsskiftet, uttalte daglig leder Espen Johannessen i Hybeko AS i Anlegg&Transport i desember 2018.

Utleiefirmaene Naboen, Ramirent og Cramo fikk de første maskinene samtidig i Norge, mens tre tunnellifter gikk til Sverige.

- Totalt bruker vi ca. 40 timer på å bygge om liften slik at den også kan benyttes i tunnelversjon. Ombyggingen skjer hos oss i Skien og i vår avdeling i Bergen, sa Johannessen.

Pristildelingen i Dubai

- Dette var uventet, men vi er glade og beæret over å motta prisen til «Årets produkt». Tunnel og anleggsvirksomhet er aktive sektorer i Norge, og vårt mål har vært å bidra til å utvikle maskiner av høy kvalitet, med stor sikkerhet og med lave utslipp. Vi takker både de ansatte og Genie som har gitt support hele veien. De siste seks månedene har vi levert 38 lifter fordelt over hele Europa, sa daglig leder Espen Johannessen i Hybeko da han mottok prisen sammen med styreformann Svein Inge Forland.

 

JUBEL: Daglig leder Espen Johannessen (fra høyre) og styreformann Svein Inge Forland mottok prisen i Dubai og kunne slippe jubelen løs. Videre ses Karin Nars, Dinolift og Rania Ali som var vertinne under utdelingen.
Powered by Labrador CMS