Den tidligere modellen i arbeid.
Den tidligere modellen i arbeid.

Hydremas milliardordre

Danske Hydrema vant kampen om minerydder-leveransen, "Area Mine Clearing Vehicles" (AMCS), til US Army Engineers.

Milliardkontrakten går over 5 år og vil dekke levering av Hydremas egenutviklede minerydder MCV910 serie 2, opplæring, reservedeler og vedlikehold.

Kontraktens størrelse er udefinert, men har en budsjettert ramme på 168 mill. US$. Det fremgår ikke hvor mange enheter som skal leveres, idet det her dreiser seg en total pakke med alle tjenester inkludert

Hydremas MCV er blitt en verdenskjent minerydningmaskin. Idag er flere NATO-land, Norge inkludert, utstyrt med Hydrema mineryddere. Nylig ble maskinen oppdatert slik at den tilfredstiller alle krav fra det amerikanske forsvaret.

USA-leveransen starter i løpet av få måneder og vil bli fulgt opp med trening av personale i USA.

Adm. direktør Jan Werner Jensen i Hydrema betegner kontrakten som et gjennombrudd for selskapet i USA. Hydrema etablerte seg i USA i 2006 og har levert et mindre antall mineryddere til US Airforce.

- Avtalen gir oss en enestående mulighet til å videreutvikle Hydrema i det amerikanske markedet både for militære produkter og for anleggsmaskiner til privatmarkedet. Prossessen som førte til USA-avtalen, har vært lærerik og har krevd stor tålmodighet og tilpasningsevne, sier Jensen.

Naturlig nok er det stor glede i hele Hydrema-organisasjonen, for USA-kontrakten vil sørge for stabil produksjon etter en tung periode. I tillegg registrerer selskapet økt ordreinngang, spesielt i Danmark

- At fabrikken går godt styrker oss også i det norske markedet, sier Bjørn M. Eriksen som leder Hydrema i Norge.

Forsiden nå