Det var mange som ville ha med seg avdukingen av Hyundais 120-tonner på Intermat.
Det var mange som ville ha med seg avdukingen av Hyundais 120-tonner på Intermat.

Hyundai størst under tak

Med brask og bram avduket Hyundai Intermat-utstillingens største maskin under tak - 120-tonneren R1200-9.

Dette er første gang Hyundai stilte ut den store maskinen på en messe, og det var mye oppmerksomhet rundt avdukingen.

- Vi har ikke operert på dette markedet, men det finnes en del store kunder, blant annet på Vestlandet, og det kan hende vi selger noen, sier Knut Tangen hos den norske Hyundai-importøren Hymax.

Fått forespørsler

Sammen med salgssjef Frode Andersen steg han inn i den digre 6,7 m3 skuffa etter oppfordring fra A&Ts medarbeider. Der fikk de god plass. Hyundai-kjempen har bom på 7,55 m og stikke på 3,4 m. Dette gir gravedybde på 8 m, utstrekk på 13,76 m og tipphøyde på 7,8 m. Brytekraften er på 64,9 tonn. Kraften kommer fra en 6-sylindret Cummins-motor (QSX23-C) som leverer 567 kW (760 hk).

- Vi har hatt noen prisforespørsler på maskiner i denne størrelsen, og jeg tror vi er konkurransedyktige på pris i denne maskinklassen. 120-tonneren vil koste 8-10 millioner kroner, sier salgssjef Frode Andersen.

Hybridgraver

Hyundai hadde også 22-tonns hybridgraveren R220LC Hybrid som et blikkfang på utstillingen i Paris. Maskinen har standard skuffe på 1,34 m3 og er utstyrt med Mitsubishi-dieselmotor (D04FD-TAA) som leverer 100 kW (133 hk). Elektrisk tilleggskapasitet genereres fra svingbremsen, og skal redusere dieselforbruket med 25%. Hyundai opplyser at teknologien straks er klar for å settes i produksjon, og at maskiner vil kunne leveres «de kommende årene».

- Vi har ikke stor etterspørsel etter hybridmaskiner, og vi kommer inntil videre ikke til å ta inn noen maskiner, sier Andersen.

De nevnte maskinene kommer ikke til Vei og Anlegg. Her satser Hymax på kjente modeller som selger godt i Norge, og på demoområdet kan interesserte prøve maskinene.

Hymax vil for øvrig ha eget demoområde på det nye 4000 m2 store anlegget selskapet bygger i Brumunddal. Dette åpnes 7. juni.

 

Forsiden nå