Det er duket for en svært hektisk uke i Hannover, og det hele ble sparket i gang av Mercedes-Benz' Andreas Renschler.
Det er duket for en svært hektisk uke i Hannover, og det hele ble sparket i gang av Mercedes-Benz' Andreas Renschler.

IAA presserally åpnet

HANNOVER (AT.no): Med en fullsatt sal åpnet Andreas Renschler, ansvarlig for Mercedes Lastebil og Buss, den første av dagens mange pressekonferanser under den 64. IAA.

 

Han kunne fortelle de mange fremmøtte at det er hele 1904 utstillere som tilsammen har opplyst at de vil presentere 354 verdensnyheter under messeuken.

Videre kunne han oppdatere på status for MB world wide, hvor situasjonen totaltsett er relativt god, og med fremtidsutsikter for en økning på 10-20% i Nord-Amerika og i August hadde Daimler Trucks en økning på hele 27% i NAFTA-området.

Videre forventes en salgsøkning på 20% i Japan, hovedsaklig som en følge av gjenoppbyggingen etter fjorårets sunami.

Selv om markedet i Brazil er 15% tilbake er det et høyt salg der, med ca. 130.000 enheter i det medium og tunge laste bilmarkedet.

I Rusland går det som bare det, og markedet er nå omtrent det doble av det Tyske markedet og har en vekst på over 10% i 2012. For MB så hadde de en vekst på 80% i august sammenlignet med samme måned i 2011.

I India er det en klar tilbakegang i etterspørselen, men i følge Renschler skal vi ikke glemme at India fremdeles er verdens tredje største nyttekjøretøymarked med over 300.000 enheter, og Daimler ekspanderer i markedet. Blant annet har de tidligere i år lansert en ny Barat-Benz lastebil i dette markedet.

Det er fremdeles noe vekst i verdens største nyttekjøretøymarked, Kina, men helt klart er det en reduksjon i salget. Dette kommer også som en følge av incentiver fra myndighetene i 2010 som førte til at mange investerte på et tidligere tidspunkt enn det som  ville vært naturlig.

Videre presenterte Renschler Daimlers nyeste produkter, men her var det ingen overraskelser som AT ikke har omtalt tidligere.

 

Forsiden nå