Departementsråd Eva Hildrum forklarte bakgrunnen for samferdselsminister Marit Arnstads planlagte informasjonsmøte med utenlandske entreprenører i Leipzig, Tyskland.
Departementsråd Eva Hildrum forklarte bakgrunnen for samferdselsminister Marit Arnstads planlagte informasjonsmøte med utenlandske entreprenører i Leipzig, Tyskland.

- Ikke «friertur» til utlandet

HELSFYR (AT.no) Departementsråd Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet sier at statsråd Marit Arnstad ikke skal på «friertur» til utenlandske entreprenører.

Dette påpekte departementsråden på et informasjonsmøte på Rica Helsfyr Hotel mandag. Da det for noen uker siden ble kjent at Arnstad skulle holde et informasjonsmøte, tilsvarende det samferdselsministeren arrangerte på Helsfyr mandag, i Leipzig 22. mai, vakte dette sterke reaksjoner i bransjen.
 
Arnstad holdt et innledningsforedrag på noen minutter mandag morgen og forsvant raskt videre til andre møter.
Men departementsråden rensket luften overfor en rekke norske entreprenører som tok turen til Helsfyr.
- Statsråden skal til Leipzig på den store konferansen International Transportation Forum (ITF). Norge har presidentskapet og statsråden skal være tre dager på konferansen. I den sammenheng holder vi et møte med utenlandske entreprenører, akkurat som vi har gjort med norske entreprenører i dag. Dette er bare noe vi gjør i tillegg til å delta på konferansen, for det er likevel mange utenlandske entreprenører tilstede, sier Hildrum.
 
- Betyr det at dere er overrasket over de sterke norske reaksjonene at dere skulle holde dette møtet i Tyskland?
- Jo, vi ble overrasket og tenkte at her må det være en misforståelse. Vi så på dette som en god idé, og jeg tror ikke vi hadde lagt et slikt informasjonsmøte i Leipzig om informasjonsmøtet kun var formålet, svarer Hildrum.

Forsiden nå