STØRST: Den største gravemaskinen i Hidromek-rangen, beltegraveren 370. Her er det Ronny Andersen fra Numedal som tester maskinen på en tyrkisk byggeplass.
STØRST: Den største gravemaskinen i Hidromek-rangen, beltegraveren 370. Her er det Ronny Andersen fra Numedal som tester maskinen på en tyrkisk byggeplass.

Importerer tyrkiske gravemaskiner

ANKARA (AT.no):Hyundai-importør Avitec satser stort i dobbelt forstand.

Mjøndalen-bedriften er i dag mest kjent som importør av minimaskiner fra Hyundai opptil 8 tonn. Men nå skal Avitec også tilby større maskiner:

I høst kommer de første Hidromek-maskinene fra Tyrkia, og daglig leder Tore Jacobsen kan knapt vente.

- Dette er ikke billige kvantumsmaskiner, men produkter som er fullt på høyde med de beste maskinene i markedet i dag.

Testet

Jacobsen og sønnen Marius var nylig i Tyrkia med et utvalg kunder for å besøke fabrikken og teste maskinene som i høst kommer til Norge.

AT.no søsterpublikasjon Anlegg&Transport var med på turen. Les full rapport fra fabrikken i siste utgave!

Gravemaskinene til Hidromek produseres i Ankara, men både motorer (Isuzu og Mitsubishi) og hydraulikk (Kawasaki) kommer fra Japan.

11 maskiner

Graverrangen til Hidromek består av i alt 11 gravemaskiner: To hjulgravere (140 og 200), fire beltegravere (140, 220, 300 og 370) og fem spesialgravere for materialhåndtering og demolering (200-370).

- Foruten å kunne tilby store, robuste gravemaskiner, ser vi nå store muligheter innenfor det norske markedet for demolering og materialhåndtering, sier Jacobsen.

Hidromek har en egen avdeling for utvikling og bygging av spesialmaskiner med lang bom og stikker i forskjellig lengde og utførelse. Spesielt innenfor gjenvinningsindustrien satser Hidromek på skreddersøm, blant annet med hytter som kan heves til den høyden kunden ønsker.

I tillegg kommer gravelasterne (tre modeller) som også vil bli tilbudt norske kunder gjennom Avitec.

Kommer i høst

I høst kommer de første «tyrkerne» til Norge, en 14-tonns hjulgraver og en 22-tonns beltegraver som begge blir demomaskiner.

I tillegg er ytterligere tre Hidromek-gravere satt i produksjon. De første maskinene er nemlig solgt, til Numedal Graving og Transport AS.

 

 

 

 

Forsiden nå