BlastManager AS utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid.
BlastManager AS utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. (Foto: BlastManager)

Infobric kjøper BlastManager AS

Ca. 1000 bergsprengere bruker BlastManagers digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid i dag.

Gjennom oppkjøp av det norske IT-selskapet BlastManager AS styrker Infobric sin posisjon som digitaliseringspartner for anleggs- og byggebransjens aktører ytterligere og tilfører konsernet spesialistkompetanse innen IT-løsninger for sikre og effektive sprengningsarbeider.

IT-selskapet fra Småland har vokst godt organisk de siste årene og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, av det Norges-baserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper.

- Vi er veldig stolte av dette oppkjøpet. BlastManager har et fantastisk produkt, sterke kunderelasjoner og har sterk spesialistkompetanse innen utvikling av IT-løsninger for sprengningsbransjen. Oppkjøpet passer inn i Infobrics vekststrategi, der vi ser store muligheter for synergieffekter og et sterkt tilbud i samarbeid med BlastManager på flere av de eksisterende markedene våre i Norden, sier Dan Friberg, administrerende direktør hos Infobric.

1000 bergsprengere

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet opplyser å være markedsledende innen sin nisje i Norge, og det er ca. 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag.

BlastManager-teamet er godt fornøyde med å ha blitt kjøpt opp av Infobric. Fra venstre: Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie. Foto: BlastManager

Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenøren å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte.

Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

100% elektronisk transportdokument

Sprengningsarbeid har høye krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant. Derfor finnes det store muligheter for å øke sikkerheten og effektiviteten i bransjen ved hjelp av verktøy og smart teknologi, skriver Infobric i en pressemelding i forbindelse med kjøpet.

- Det er veldig spennende å ta del i Infobric-familien, og vi ser frem til å styrke programmet enda mer for å sikre våre kunder, og ikke minst nye kunder, et enda bedre system. Vi hjelper alle som jobber med sprengning med både planlegning og rapportering av arbeidet. I tillegg er vi svært stolte av å blant annet å ha laget en egen lager-app med full kontroll på forbruk av tennmidler og sprengstoff. Vi er først i Norge med å kunne tilby våre kunder mulighet til å kjøre 100% elektronisk transportdokument, sier Martin Ryde, daglig leder i BlastManager AS, i meldingen.

Infobric har kjøpt 100% av aksjene i BlastManager AS og den formelle overtakelsen skjer i august 2019.

Forsiden nå