Kompanjongene Asbjørn Olstad og Erling Gulbrandsen med godt tak i Mikasa glattemaskin som er hovedproduket i Leimax AS.
Kompanjongene Asbjørn Olstad og Erling Gulbrandsen med godt tak i Mikasa glattemaskin som er hovedproduket i Leimax AS.

Inn på eiersiden i Leimax

Erling Gulbrandsen (62) har tatt første skritt i sin nedtrappingsplan ved at lederansvaret i maskinutleie- og importfirmaet Leimax AS fra årsskiftet ble overtatt av Asbjørn Olstad (46).

Da kjøpte Olstad en aksjepost i selskapet, og etter planen skal han øke eierandelen gradvis i det tidligere heleide famlieselskapet Leimax AS.

- Ingen andre fra familien arbeider i selskapet, og tiden var inne for meg til å forberede redusert innsats og samtidig sikre driften videre. Asbjørn Olstad har vært over 20 år i bransjen og kjenner også Leimax etter å ha vært ansatt her i perioden 1991-96, sier Erling Gulbrandsen som har gått over i rollen som styreformann. Han fortsetter forøvrig aktivt i den daglige driften.

Jubileum i mai

I mai er det 25 år siden Erling Gulbrandsen etablerte Leimax som har hovedkontor i Jerikoveien i Oslo og avdelingskontor på Lade i Trondheim.

- Vi kommer til å markere jubiléet, men hovedmålet er å videreføre og bygge ut virksomheten etter de spor Erling har trukket opp. Jeg vil i tiden fremover sørge for å fotfølge han for å plukke opp mest mulig av hans kunnskap og kremmerånd, sier Asbjørn Olstad.

Leimax har idag 11 ansatte. Foruten hovedkontoret i Oslo og avdelingen i Trondheim markedsføres selskapets importprodukter gjennom forhandlere i store deler av landet. Hovedproduktet kommer fra japanske Mikasas omfattende kompakterings-, plate- og vertøyprogram.

Olstan vil også se på muligheten til å utvide forhandlernettet i områder hvor de ikke er representert.

Eierskap fristet

Olstad kjenner maskin- og utstyrsbransjen etter å ha arbeidet i Bakke Maskin AS før han ble ansatt hos Leimax. I 1996 ble han ansatt hos daværende Pay & Brinck AS, forløperen til Pon Equipment, og solgte Caterpillaer i Oslo og Akershus. I 2010 begynte han hos Hymax AS, men da han fikk tilbudet om å gå inn på eiersiden i Leimax var valget enkelt: - Det var en spennende utfordring og en mulighet man ikke kunne si nei til, sier han.

 

Forsiden nå