Alan Blake i JCB har gode grunner til å smile.
Alan Blake i JCB har gode grunner til å smile.

JCB har mottatt en ordre på 800 maskiner

Verdien på avtalen tilsvarer ca. 240 mill. kroner.

Det er utleiebedriften A-Plant som har kommet med den store bestillingen på mikro, mini og midi-gravemaskiner og teleskoplastere.

De siste 25 årene har A-Plant kjøpt til sammen 7500 maskiner av JCB.

- Dette er den største ordren i antall maskiner vi har fått fra en britisk kunde. Det er en stor tillitserklæring JCBs produkter, sier en fornøyd JCB-leder, Alan Blake.

De mange Loadall teleskoplasterne som inngår i avtalen er utstyrt med Ecomax-motorer som tilfredsstiller kravene til Steg IIIB. Ecomax-motorene trenger ikke dieselpartikkelfiltere for å nå kravene. JCB hevder de nye Loadall-ene broker 7% mindre drivstoff enn de utgående modellene.
Dette er direktør for flåteinnkjøp I A-Plant godt fornøyd med:

- Vi vil gi våre kunder de nyeste, mest produktive og drivstoffgjerrige maskinene på markedet. Denne ordren er et resultat av dette. Loadall-ene med Ecomax-motor gjør at vi slipper vedlikehold av dieselpartikkelfiltre og Adblu til motorene, og at kundene våre får lavere drivstofforbruk, sier han.

A-Plant har nå over 110.000 enheter til leie og selskapet broker flere titalls millioner kroner på nye maskiner og utstyr hvert år. Over 1900 ansatte holder styr på utstyret I Storbritannia.

Forsiden nå