NorStones Cat 992K i ferd med å laste Cat-trucken 777D.
NorStones Cat 992K i ferd med å laste Cat-trucken 777D.

Kjempe til NorStone AS

Pon Equipment AS har levert en Cat 992K hjullaster til NorStone AS i Rogaland. 100-tonneren går som primærlaster i selskapets dagbrudd på Tau og laster 100-tonns Cat 777D-trucker. Dette er den tredje 992K som er levert i Norge.

- NorStone har lastet med store Cat-hjullastere i flere år og har meget gode erfaringer med Cat990F, 992G og nå Cat 992K. På ferdigvaresiden har NorStone en Cat 980G-II som i løpet av våren vil få selskap av ytterligere to Cat 980H hjullastere (35 tonn), opplyser markedssjef Per Olav Listou hos Pon Equipment.

Redusert forbruk

100-tonnerens C32 ACERT-motor på32,1 literog effekt på 674 kW (904 hk) har Cats ADEM A4-motorstyringssystem som gir maskinen optimal drivstoffeffektivitet. Ifølge Listou er dieselforbruket redusert med ca. 20% i forhold til G-serien. 992K har nytt, lastfølende hydraulikksystem med to elektronisk styrte variable stempelpumper. Oljemengde er proporsjonalt regulert i forhold til spakutslag.

Sparer dekk

992K har det velprøvde ICTC-systemet der føreren med venstre bremsepedal kan regulere hjulenes trekkraft helt ned til 25%, men likevel beholde full ytelse på hydraulikk med maks. brytekrefter og hastighet. Systemet gjør at 100-tonneren kan kjøres uten hjulspinn og uten at en taper produktivitet. Resultatet er flere driftstimer på hvert dekksett, og det er viktig når prisen på ett dekksett nærmer seg millionen, ifølge Listou.

Komfort og sikkerhet

Førerhuset har store vinduer med god sikt til alle sider, i tillegg har maskinen ryggekamera. Setekonsollen er luftavfjæret og armkonsollene fjærer med. Det er gjort plass til et instruktørsete som vil gjøre førertrening enklere og bedre.

Innstigning og klatring på maskinen skjer på brede og sikre gangveier, og alle plattformer er sikret med høye rekkverk. Servicepunkter er gruppert i servicesentre som nås fra marknivå. Maskinens serviceintervall er 500 timer og følges opp med S.O.S. oljeanalyser. Alle systemer er elektronisk overvåket og kommuniserer via Cats Data Link. Serviceteknikere får alt dette ut på sin PC, alternativt på maskinens instrumentpanel.

11,7 m3 skuffe

Maskinen er utrustet med en Cat-skuffe på11,7 m3med Cat K-system slitestål. Innvendig i skuffen er det lagt inn ekstra sliteplate, og kniven er beskyttet med K-170 tannsystem med half-arrow slitesegmenter med top-cover. Ifølge Listou er dette en løsning som gir meget god beskyttelse, samtidig som skuffens inntrengningsevne beholdes.

NorStone har serviceavtaler på sine Cat-maskiner, og Pons avdeling i Sandnes har hånd om servicen.

Forsiden nå