Markedssjef Stine Lilleseth i Lilleseth Kjetting på plass med nyheten Easy On 9 mm U-brodd-kjetting på Dyrsku'n 2019 i Seljord, 13.-15. september.
Markedssjef Stine Lilleseth i Lilleseth Kjetting på plass med nyheten Easy On 9 mm U-brodd-kjetting på Dyrsku'n 2019 i Seljord, 13.-15. september. (Foto: Klaus Eriksen)

Kjetting-nyhet fra Lilleseth på Dyrsku'n

SELJORD (AT.no): Nyheten «Easy On» lettkjetting med U-brodd gripeelement i 9 mm presenteres sammen med bestselgerne Easy On 7 mm og Easy On 5,7 mm på Dyrsku'n 2019.

Denne kjettingen ble utviklet etter at Easy On 5,7 mm og 7 mm lettkjetting har vært på det norske markedet i 15 år. Til sammen har det i denne perioden blitt solgt 30.000 par av denne typen i det norske markedet.

En klar trend er at gårdbrukere ønsker robuste og lettere kjettinger å legge på og kjøre med, samtidig som traktorene blir større og i flere sammenhenger også benyttes til anleggsvirksomhet.

Med utgangspunkt i «Easy On» 7 mm Ubrodd traktor og 10 mm Ubrodd anlegg har Lilleseth utviklet en ny Easy On 9 mm U-brodd kjetting til større traktorer. Kjettingen er utviklet på forespørsel fra flere kunder som bruker sine traktorer i mer krevende terreng innenfor anlegg og skogbruk.

Den er konstruert som Easy On Anlegg, for å ha en godt tilpasset passform på hjulet og skal være godt egnet til å bruke ved snøbrøyting. Kjettingen er en rak firkantkjetting som er slitesterk og som skal gi høyere skjæringspunkt mot brudd i forhold til vridd kjetting med rundpigg.

Kjettingene er laget i borlegert stål.

Forsiden nå

Norges klimapolitikk: En fiasko siden 2006 – konkrete virkemidler må til

Til tross for de ulike regjeringers selvskryt i stortingsdokumenter siden 2006, er lite eller ingenting oppnådd i klimapolitikken. Målet om 40 prosent klimareduksjon i ikke-kvotepliktig sektor (Granavolden-erklæringen sier 50 prosent) i 2030 er neppe innen rekkevidde, men mye kan gjennomføres hvis tiltak og virkemidler utformes og gjennomføres konkret. Det er ikke skjedd til nå. I denne artikkelen vises forløpet fra 2006, men også gjennomførbare tiltak og virkemidler for hvordan målene kan nås med veitrafikken som eksempel.