Harlem Transport selges til PostNord AB
Harlem Transport selges til PostNord AB

Kjøper Harlem Transport

PostNord inngikk i går avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Harlem Transport AS.

 

I en melding fra det svensk-danske postkonsernet heter det at "kjøpet kompletterer PostNords virksomhet i Norge og styrker konsernets posisjon i det voksende norske logistikkmarkedet". PostNord kjøpte for en del år tilbake Tollpost Globe, mens Eek Transport AS på Hjuksebø og Mereco Transport AS i Sandnes ble kjøpt opp i mai ifjor. Kjøpesummen er ikke kjent, og transaksjonen forutsetter godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge.

Harlem Transport i Rakkestad driver primært med transport av partigods innen fire områder; dagligvare, industri, shipping, samt retur og avfall. Selskapet har en sterk stilling som logistikkleverandør for dagligvarebransjen, og har avtaler med et antall større aktører i bransjen. Selskapet omsatte for 292 millioner norske kroner i 2011 og har 211 ansatte.

PostNords logistikkvirksomhet i Sverige, Danmark, Norge og Finland hadde i 2011 en omsetning på cirka 13 mrd svenske kroner. Virksomhetens kjernevirksomhet er transport av  pakker, paller, ekspress og tredjepartslogistikk. I Norge blir PostNords virksomhet drevet gjennom Tollpost Globe AS, som er et av Norges tre største logistikkselskap. Tollpost Globe omsatte for 2,7 mrd norske kroner i 2011.

- Vi fortsetter med å realisere vår strategi, for å skape helhetsløsninger og grenseoverskridende logistikkapasitet i Norden. Oppkjøpet av Harlem Transport er et viktig tilskudd til vår fremgangsrike logistikkvirksomhet i Norge, sier Lars Idermark, administrerende direktør og konsernsjef for PostNord.

- Harlem Transport er et veldrevet selskap med solid kompetanse. Med oppkjøpet styrker vi ytterligere vår posisjon i det voksende, norske logistikkmarkedet, ikke minst innen dagligvare, sier Henrik Höjsgaard, som er sjef for forretningsområdet Logistikk i PostNord.

Forsiden nå