Perforas produktspekter dekker forskjellige typer hydrauliske borerigger, pneumatisk borerigger, hydrauliske aggregat, diamant vaiersager og verktøy til å splitte steinblokker.
Perforas produktspekter dekker forskjellige typer hydrauliske borerigger, pneumatisk borerigger, hydrauliske aggregat, diamant vaiersager og verktøy til å splitte steinblokker.

Kjøper produsent av boreutstyr for blokkstein

Atlas Copco har kjøpt Perfora S.p.A, Italia, et selskap som produserer og selger bore- og kutteutstyr til blokksteinindustrien.

Med oppkjøpet styrker Atlas Copco sitt produkttilbud og legger alt til rette for å ekspandere i et hurtig voksende markedssegment.

- Perfora S.p.A. er en ledende leverandør i dette segmentet, med sterk kundefokus og produkter av høy kvalitet, sier Bob Fassl, president for forretningsområdet Atlas Copco Berg- og Gruveteknikk. - Vi ser gode vekstmuligheter gjennom denne avtalen, og som del av Atlas Copco-gruppen blir Perfora en unik global leverandør av skreddersydd utstyr for blokksteinprodusenter.

Marked i vekst

Markedet for blokksteinindustrien er økende til tross for global økonomisk ustabilitet. Blokkstein er etterspurt, og trenden går i retning av økt bruk av steinmaterialer både i bygging og utsmykning der det er økonomisk forsvarlig.

Samtidig er blokksteinindustrien i en fase hvor det skifter fra pneumatisk til hydraulisk og automatisert drevet utstyr. Økende energi- og arbeidskostnader skaper et behov for modernisering av maskiner og utstyr.

- Oppkjøpet av Perfora S.p.A er god timing. Sammen vil vi kunne tilby moderne utstyr til det voksende markedet globalt, sier Markku Teräsvasara, direktør i Atlas Copco Surface Drilling Division.

Lokalisert i Nord-Italia

Perfora S.p.A. er et privateid selskap som ligger i Bagnolo, Nord-Italia. Selskapet sysselsetter 43 personer og har en årlig omsetning på ca. MEUR 10 (MSEK 90).

Produktene inkluderer diamant vaiersager og borerigger spesielt utviklet for blokksteinproduksjon. Distribusjonen skjer gjennom direktesalg og gjennom lokale forhandlere i utvalgte land verden rundt.

- Vi følte at grensen var nådd for hvor mye vi kunne vokse på egen hånd. Derfor valgte vi å fusjonere med Atlas Copco siden de har et omfattende distribusjonsnett i viktige markeder, og en organisasjon som kan tilby bedre tjenester til våre kunder. Vi ser også potensielle synergier i produktutvikling som vil tillate oss å opprettholde og styrke vår posisjon i blokksteinindustrien, sier adm. direktør Piergiorgio Picotto i Perfora S.p.A.

Del av Surface Drilling

Perfora S.p.A. vil bli en del av Atlas Copco Surface Drilling divisjon innen forretningsområde for Berg- og Gruveteknikk. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

 

Forsiden nå