F.v: Stig Kjetil Haugsvær (CMO & Salgssjef Gjerstad Products), Odd Egil Kolberg (salgssjef i Norsecraft TEC), Morten Opheim (Rental Manager Pon Rental Norway AS), Hans Ronald Hohlweg (Country Manager i Rototilt AS), Morten Tarlebø (Operational Manager i Pon Rental Norway AS) og Svein Arne Delbekk (Produktsjef i Pon Equipment AS).

Kjøper utstyr til 300 Cat-maskiner

Pon Rental Norway AS handler utstyr til 300 nye Cat-maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Pon Rental Norway har inngått avtale med Gjerstad Products, Rototilt og Norsecraft for levering av utstyr til sine 300 nye Cat-maskiner.

- Det er viktig med høy kvalitet, god support og høyt sikkerhetsnivå. Derfor valgte vi Gjerstad Products, Rototilt og Norsecraft som leverandører denne gangen, sier maskinansvarlig i Pon Rental, Morten Tarlebø.

Både Gjerstad og Rototilt produserer utstyr for Caterpillar og store deler av handelen vil være Cat-utstyr fra disse produsentene.

Fra minigraver til tipptruck

Pon Rental kjøper ca. 150 maskiner i året, og avtalene som er tegnet for 2018 og 2019 vil omfatte ca. 300 maskiner der de fleste er gravemaskiner over ti tonn.

Maskinene er i utleieflåten mellom 12-36 måneder slik at kundene alltid skal ha tilgang på nytt utstyr. Pon Rental leier ut både store og små maskiner, som spenner fra gravere på 900 kg til hjullastere og gravere på 55 tonn og tipptrucken 775 med lastekapasiteter på over 60 tonn.

- Det er nok ikke alle som har dette spekteret, men vi ser kundene stadig etterspør både større og mer spesielt utstyr, sier Tarlebø.

Skuffesikring

Avtalen med Gjerstad innebærer leveranse av skuffer og HK-fester til Cat gravemaskinene. Gravemaskinene 311-340 vil bli utrustet med Cat skuffen til Gjerstad.

Alle HK-festene leveres med Gjerstad Secure lipp som hindrer skuffa fra å falle av HK-festet hvis den ikke er koblet riktig.

Tiltrotatorene fra Rototilt skal dekke maskinene fra Cat 303.5 på 3,5 tonn opp til Cat 330 på 33 tonn. Hjulgraverne blir utstyrt med Cat-tiltene som også produseres av Rototilt. Her kommer integrert styresystem på Cat-maskinene fra fabrikk. Alle tiltene leveres med Secure lock som gir føreren varsel ved feilkobling av verktøy.

Smart smøresystem

Norsecraft med Lincolns Smart lub smøresystem gir maskinen lengre levetid, og utstyret skal takle både kalde vintre og varme somre. Smart Lub leveres med maskinen og gjør det enkelt for føreren å følge med på systemet.

- Formålet med avtalene er å gi kundene kvalitetsutstyr med høyt sikkerhetsnivå, trygg leveranse. Med disse tre leverandørene, mener vi at vi stiller sterkt i bransjen, sier Tarlebø.

Pon Rental, sammen med leverandørene, satser stort på utleiemarkedet «med utvidet sortiment, fokus på sikkerhet, korte leveringsfrister og kvalitetsprodukter».

Powered by Labrador CMS