BILDER: Rolv Grimstad måtte ta bilder da den nye utleggeren kom i drift.

Klar for større oppgaver

BERGEN (AT): Tertnes Entreprenør AS startet å legge asfalt for 20 år siden for å slippe å vente på asfalt på sine egne gravejobber. Nå utvider de med en splitter ny Bomag BF600 utlegger på 19 tonn.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Handelen med den nye store utleggeren hadde en ganske annen start enn normalt. Daglig leder Rolv Grimstad traff på Jan Ove Laugerud fra Hesselberg Maskin, og de to snakket om en håndvals som Tertnes Entreprenør AS hadde bruk for.

TYPISK: Mange av jobbene Tertnes Entreprenør AS gjør, er for Bergen kommune. Ofte er de ikke så langvarige, men det er mange av dem.
FORNØYD: Både Rolv Grimstad (til høyre), Jan Ove Laugerud og Ove Langøy fra Hesselberg Maskin smilte da den nye utleggeren kom i drift.
OPPLÆRLING: Andreas Roesch (med grå jakke) fra Bomag fabrikken hadde opplærling av Tertnes-ansatte på den nye utleggeren.
TO: Både den nye Bomag BW 138-valsen og BF 600-utleggeren ble tatt i bruk på en jobb i Åsane.

Innen de ble ferdige, hadde Rolv Grimstad bestilt både en tandemvals på 4,3 tonn og den store utleggeren på nesten 20 tonn, i tillegg til den lille håndvalsen det hele startet med.

Stor investering

- Hovedgrunnen til at vi har gjort denne store og tunge investeringen nå, er et ønske om å kunne gjøre flest mulig jobber «in house», sier Rolv Grimstad.

Han mener det både er et potensial og marked i Bergen for flere større asfaltutleggere. En av fordelene ved å holde til i Bergen når man driver med asfalt, er at det er mulig å legge asfalt så å si året rundt.

Tertnes Entreprenør er et selskap med røtter fire generasjoner tilbake. De har i stor grad konsentrert seg om de mindre og mellomstore jobbene. Det gjenspeiles også i maskinparken. Selv om de har mange anleggsmaskiner, er de aller fleste i den lille og mellomstore enden av skalaen.

30 mann

Selskapet har 30 mann i arbeid. Utstyrsparken består av gravemaskiner fra 1,5- til 14 tonn, mindre hjullastere og traktor. I tillegg har de lastebiler og det meste av annet nødvendig utstyr for å kunne være selvhjulpne.

De eneste maskinene som er store, er de to asfaltutleggerne. Fra før har de en Vögele 1303 på 9,5 tonn som skal i gang for fjerde sesongen nå. Med den nye og enda større utleggeren utvider Tertnes Entreprenør AS for betydelig større asfaltjobber.

- Vi har en god standing i markedet her i Bergen. Nå bygger vi opp utstyrsparken på asfalt først. Nå har vi to utleggere, men bare ett asfaltlag. Vi er på jakt etter nye, dyktige medarbeider slik at begge maskinene kan bemannes. Og vi kan tilby trygge, gode og spennende arbeidsplasser, sier Rolv Grimstad.

De har kontroll på veksten. Ambisjonen er å legge opptil 20.000 tonn asfalt i år. Tertnes Entreprenør AS har avtale med YIT om leveranse av asfalt for denne sesongen. Å leie ut den nye utleggeren med mannskap til samarbeidspartnere er også aktuelt, mener Rolv Grimstad.

Kjøpet av den nye Bomag BF600-utleggeren og Bomag BW 138-valsen er første gangen Tertnes Entreprenør har handlet med Hesselberg Maskin. Lokal service på maskinene i Bergen ble viktig i valget av maskiner og leverandør.

Kontroll

Å kunne ha full kontroll over jobbene helt fra forespørselen kommer til jobben er ferdig utført og fakturert, er viktig for Tertnes Entreprenør AS. Derfor organiserer de hvert enkelt oppdrag som et eget prosjekt, med en egen prosjektleder.

- I 2017 hadde vi 580 forskjellige prosjekter. Da blir det viktig å ha både dokumentasjon og søkbarhet på prosjektene, sier Grimstad.

Fordi mange av jobbene er korte og intense, blir det mye logistikk for å ha den kontrollen og den logistikken på jobbene som Tertnes ønsker å ha.
I tillegg til tradisjonelle entreprenørjobber har Tertnes de senere årene gjort mange grønt- og uteanlegg. Også nedgraving av infrastruktur for hurtigladere til el-biler er et marked Tertnes har kommet inn på de siste årene.

Rammeavtale

Tertnes Entreprenør utfører oppdrag i proffmarkedet for kunder som kommuner, borettslag, statlige foretak, forsikringsselskap, anleggsgartnere og entreprenører. I tillegg har de også betydelig aktivitet for private.

Selskapet eies i dag av Vestlandsentreprenøren. Bak dette selskapet står Tertnes Holding AS og KB Gruppen AS. I Vestlandsentreprenøren er også søsterselskapene Bydrift, Kjosås Maskin, VE anlegg og Presis Vegdrift.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS