FØRSTE: - Den første tallerkenspredere ble produsert av Friggeråkers Verkstäder i Falkøping, sier Per Ingar Haug hos Sigurd Stave Maskin AS. I bakgrunnen en fastsand-combispreder som skal til NCC i Norge.

Klar for vinterleveransene

SOLVALLA (AT.no): - Det er bare å innrømme at når det gjelder norske kunder på Svenska Maskinmässan på Solvalla i Stockholm i sommer var det heller tynt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Besøket fra de svenske derimot lå på et høyt nivå på Falkøping-standen. Her var det de virkelige fagfolkene som møtte frem, sier Per Ingar Haug fra Sigurd Stave Maskin AS.

Tradisjonen tro var han på plass på Falkøping-standen og Friggeråkers Verkstäder AB på Solvalla. Siden 1984 har han arbeidet med Falkøping-programmet hos Sigurd Stave Maskin, og utstillingen hadde også eksempler på kommende leveranser til norske kunder.

- Denne fastsand-combisprederen skal til NCC i Norge. Falkøping er det mest etablerte varemerket i dette segmentet i Norge og Sverige. Vi har et solid fotfeste i Norge, og siden starten nærmer vi oss 1000 leverte spredere. Dette har vært en utrolig interessant reise, sier Per Ingar Haug.

Kjenner klimaet

GENERASJONSKIFTE: Far Christer Friggeråker (68) leder fortsatt bedriften, men sønnen Marcus (46) tar stadig større ansvar i virksomheten. Her er de fotografert foran en Falköping-spreder som går på E6 i Norge.

- Vår store fordel med Falkøping-produktene er at det står et nordisk firma bak, et firma som kjenner klimaet, vet hva kulde er og hva nordiske brukere krever og trenger. I tillegg et det enkelt å kommunisere rett med de ansvarlige. Oppstår det problemer er det bare å ta en telefon til Chister Friggeråker, og alt ordner seg. Er han ikke på plass, er det bare å spørre etter junior Marcus Friggeråker, sier Haug.

Verdens første

Det var Friggeråkers Verkstäder som presenterte verdens første tallerkenspreden. Selskapet har hele tiden ligget i første rekke når det gjelder utvikling av spredermetoder for sand- og saltslurry.

- Mange av spørsmålene for effektiv strøing i kuldeperiodene er knyttet til riktig dosering og bruk saltslurryteknologien. Slurrysprederen er en komponent som settes på de store spredere. Der males og knuses saltet slik at det får den riktige konsistensen for riktig blandingsforhold etter værforholdene. Dette er en interessant teknologi hvor Falkøping-produktene ligger i første rekke, mener Haug.

- Skuffet over at du ikke traff flere norske kunder på messen?

- La meg heller si det slik. Her var det nok å gjøre med å presentere produkter og løsninger og lytte til brukerne. Det er alltid lærerikt å få innblikk i reelle problemstillinger hos brukerne. En annen sak er at i årene hvor svenske utstillinger kommer tett etter Vei og Anlegg, er det bare å konstatere at da fristes ikke norske entreprenører til å ta turen over til Sverige. De fleste har allerede fått dekket sitt behov på Hellerudsletta, sier Per Ingar Haug.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS