I morgentimene tirsdag 18. desember ble S/S Terje slept inn til Akershuskaia i Oslo Havn.
I morgentimene tirsdag 18. desember ble S/S Terje slept inn til Akershuskaia i Oslo Havn. (Foto: NCC)

Klar til å smelte snøen i Oslo

NCC er igjen på plass i Oslo havn for å smelte snø og rense vannet før det slippes ut i fjorden.

I løpet av morgentimene 18. desember ble snøsmelte- og renseanlegget S/S Terje slept på plass i Oslo havn ved Akershuskaia. I løpet av et par dager skal NCC være klare til å ta imot snø fra Oslos gater.

De første dagene vil de ansatte på S/S Terje bruke til å installere anlegget NCC SnowClean og gjennomføre testkjøring og forberedelser.

- Vi vil være klare til å ta imot snø fra Oslo-gatene før jul, men regner ikke med at lastebilene vil komme før på nyåret. Men vi følger værmeldingene nøye, sier prosjektleder i NCC, Hans Kevin.

Prosjektleder i NCC, Hans Kevin. Foto: NCC
I morgentimene tirsdag 18. desember ble S/S Terje slept inn til Akershuskaia i Oslo Havn. Foto: NCC

Det er den sjette sesongen NCC smelter og renser snø fra Oslo. Forrige sesong ble et rekordår med 497.531 kubikkmeter snø smeltet og renset før det ble sluppet ut i sjøen.

- Det ble en snørik vinter. Vi har regnet ut at litt over 19.200 lastebillass med snø fra Oslo-gatene ble levert hos oss. Det var hektisk i perioder, men det gikk rimelig greit, sier Hans Kevin.

Enkelte perioder ble kapasiteten utnyttet maksimalt, men han er klar på at enda mer snø kan smeltes og renses i anlegget NCC SnowClean.

- Med bedre koordinering av kjøringen av snø inn til anlegget vil vi kunne ta imot mer snø, sier prosjektlederen.

NCC SnowClean bruker sjøvann i prosessen med å smelte snøen. Så går snøen og etter hvert vannet gjennom en renseprosess før vannet slippes ut i sjøen. Det er Oslo kommune som er oppdragsgiver for NCC.

- Jeg skal kanskje ikke si det, men vi håper det kommer godt med snø denne vinteren også. Flott for byens store og små innbyggere og fint for oss her på S/S Terje, sier prosjektleder Hans Kevin.

Forsiden nå