MHT780 med 8 tonns løftekapasitet og rekkevidde på 7 meter, egner seg blant annet for dekkskift for dumpere.
MHT780 med 8 tonns løftekapasitet og rekkevidde på 7 meter, egner seg blant annet for dekkskift for dumpere.

Kompakt hos Manitou

Den kompakte teleskoptrucken MT625 med 2,5 tonns løftekapasitet (ved 500 mm lastesenter) var blant Manitous nyheter.

Teleskoptrucken er kun192 cmhøy og182 cmbred, og egner seg dermed godt til trange omgivelser, som for eksempel i underjordiske parkeringshus. Svingradiusen er på3,3 meter. I full strek har teleskopbommen en rekkevidde på5,85 meter.

MT625 er utrustet med en 4-sylindret Kubota-motor som gir en effekt på 55,4 kW (75 hk). Maskinen har Manitous joystick-styringssystem JSM (Joystick Switch Move).

- MT625 er også en maskin som vil vises på anleggsmessen i Tromsø i juni. Utleiemarkedet blir et viktig marked for denne teleskoptrucken, men vi regner med at den vil falle i smak også blant endel industrikunder og entreprenører, sier Ilmars Nartish, Manitous Area Manager for Norden.

Egen hjemmeside

Han forteller også at Manitou har lansert en egen hjemmeside for maskinen, noe som skal være første gang for den franske maskinprodusenten.

- På hjemmesiden kan kunder og andre interesserte få informasjon om maskinen uten å navigere innom Manitous hovedside. Vi er spent på hvor godt dette slår an, men blir det en suksess utelukker vi ikke å lage egne hjemmesider for flere maskiner, sier han.

MHT780

En annen interessant produktnyhet var teleskoptrucken MHT780 i "heavy load"-segmentet. Trucken har løftekapasitet på 8 tonn opp til7 metershøyde. Trucken er utstyrt med Perkins-motor som gir en effekt på 106 kW.

Manitou lanserte også to nye rundtomsvingende teleskoptrucker med rekkevidde på henholdsvis 16 og18 meter(som kommer i tillegg til14 metersmodellen som ble lansert for kort tid siden). Når det gjelder markedsføring har Manitou for MRT-serien adoptert Kinderegg-slagordet med "3 i1".

- En og samme maskin kan brukes både som gaffeltruck, kran og lift, sier Nartish.

Ellers har Manitou lagt vekt på å forenkle mange av maskinene for å gjøre de mer attraktive for utleiemarkedet. "Easy to use" var et slagord som var festet til mange av maskinene. 

Liftsamarbeid

Manitou opplyser også at selskapet har inngått en gjensidig utvekslingsavtale med Terex AWP (Aerial Work Platforms) på liftsiden. Terex AWP vil produsere terrenggående (diesel) sakselifter med løftehøyde7,92 meterog9,75 meter, som vil bli solgt som Manitou-lifter med navn 100 SC og 120 SC. Til gjengjeld vil Manitou produsere vertikale mastelifter med løftehøyde5,7 meterog7,9 meter, som vil bli solgt av Terex AWP som Genie-lifter (henhodsvis Genie GR-20J og Genie GR-26J). Foreløpig gjelder avtalen kun for Europa, men intensjonen er å utvide avtalen til andre markeder neste år.

Forsiden nå