Lang, lang rekke. Keestrack-produktene sto "linet" opp på nabotomta til Fredheim Maskin i Skiptvedt. Nyheten, konknuseren Galleon, står som nummer tre i denne rekken.
Lang, lang rekke. Keestrack-produktene sto "linet" opp på nabotomta til Fredheim Maskin i Skiptvedt. Nyheten, konknuseren Galleon, står som nummer tre i denne rekken.

Komplett hos Fredheim Maskin

Da Fredheim Maskin inviterte til fest i slutten av oktober kunne selskapet presentere et komplett knuse- og sorteringsprogram fra Keestrack.

Nå er den siste biten i knuse- og sorteringssegmentet på plass. For første gang viste Keestrack-importør Fredheim Maskin finknuseren Galleon til inviterte kunder til anlegget på Skiptvedt i Østfold og påfølgende fabrikkbesøk i Tsjekkia.

- Med Galleon på plass kan vi tilby et komplett program, for nå har vi også finknuser. Det som betyr mest er at vi er  totalleverandør, og ikke nødvendigvis det at vi skal selge så mange flere enheter, sier daglig leder Per Olav Fredheim.

Konknuseren (knusetrinn 2) har en inntaksåpning på 180 mm og 18 mm i utløpet. I kombinasjon med sorteringsverket Explorer 1800 3-dekk kan man få ut tre fraksjoner pluss lukket krets. Galleon-konknuseren har en kapasitet på 150-250 tonn/h.

Fredheim Maskin tilbyr nå grovknusere, finknuser og sorteringsverk. Sorteringsverkene er forøvrig ryggraden i selskapets omsetning. Siden Fredheim fikk agenturet i 2006 har selskapet solgt ca. 350 sorteringsverk i Norge.

Fem maskiner

Til demonstrasjonen på tomta i Østfold hadde Fredheim Maskin rigget opp fem knusere og sorteringsverk. En Hitachi-graver matet kjeftknuseren Giove med sprengstein, og støvskyen sto til værs i den lille østfoldbygda Skiptvedt etter hvert som steinmaterialene ble tygget og sendt fra knuseverk til sorteringsverk. Totalt produserte utstyret ferdige steinprodukter i fem forskjellige fraksjoner.

Dette er andre året Fredheim Maskin arrangerer Åpen dag med demonstrasjon og kurs i vedlikehold av Keestrack-produktene. Ifjor var det en kjeftknuser som ble presentert, mens det i år altså var finknuseren Galleon som var nyheten.

Per Olav Fredheim har stor tro på denne type arrangement, og solgte flere enheter de to dagene i Norge og på turen til Tsjekkia-fabrikken Sternberk.

- Vi ønsker å vise maskinene i produksjon, gi kurs i hvordan brukerne skal vedlikeholde dem og vise hvordan maskinene er bygd opp. Huset har vært fullt med gjester som har kjørt 50-60 mil, eller tatt flyet fra Kiruna for den saks skyld, for å være tilstede, sier Fredheim.

Han forteller at rundt 120 gjester kom til anlegget i Østfold. 75 ble med videre til Sternberk-fabrikken der sorteringsverkene, slagknusere og enkelte kjeftknusere produseres.

Forsiden nå