GRØNN: Minigraveren på batteri var selvsagt grønn.
GRØNN: Minigraveren på batteri var selvsagt grønn. (Foto: Klaus Eriksen)

Konseptmaskiner fra Eurocomach

PARIS (AT.no): Italienske Eurocomach viste mange spennende konseptmaskiner på Intermat i Paris.

Det er sparsomt med detaljer om når den norske importøren Vinge Maskin AS får selge maskinene vi fant på standen til Eurocomach i Paris, men det var mye interessant å se.

Minigraver

For det første viste produsenten en liten minigraver på batteri med navnet ES12X.

1,2-tonneren har maks effektuttak på 13,7 hk, to beltehastigheter og med gummibelter med metall inni for mer styrke og stabilitet.

Maskinens lengde oppgis til 1434 mm, og understellet har justerbar bredde fra 790 mm til 1050 mm. Maks gravedybde er 2045 mm og tipphøyde er 2290 mm.

NYTT UTTRYKK: Slik kan uttrykket på de kommende gravemaskinene til Eurocomach bli, i hvert fall om de blir som denne 5,8-tonneren. Foto: Klaus Eriksen

5,8-tonner

Den neste konseptmaskinen, er 5,8-tonneren ES58Zt som har fått helt nytt uttrykk foran og delvis rundt overvognen. Maskinen har fått Kubota StegIIIB-motor på 64,3 hk og har to beltehastigheter (opptil 2,6 km/t og opptil 5,2 km/t).

Beltebredde er 400 mm og lengden på undervognen er 2600 mm. Bredde på maskinen er to meter. Gravedybde er 3850 mm og tipphøyde 4090 mm.

NY KOMPAKTLASTER: Denne kompaktlasteren på tre tonn er også blant Eurocomachs konseptmaskiner. Foto: Klaus Eriksen

Kompaktlaster

Den tredje konseptmaskinen Eurocomach viste, er kompaktlasteren ESK 170 T4 som med sine drøye tre tonn plasserer seg mellom de eksisterende vektklassene til produsentens kompaktlastere.

Kreftene kommer fra en Kubota StegIIIB-motor som leverer 74,4 hk. To hastigheter på opptil 10 km/t og opptil 17 km/t er også gjeldende for denne maskinen.

Skuffen tar 0,41m3 og maskinen klarer 950 kg i løftet.

Forsiden nå