Rud svømmehall.

Kontrakt på svømmeanlegg til NCC og Nuno

NCC og Nuno Arkitektur er tildelt kontrakt på utvikling og bygging av et nytt svømmeanlegg på Rud i Bærum kommune (Akershus).

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Svømmeanlegg er et spesialisert satsningsområde for oss i NCC. Vi er Nordens største entreprenør innen segmentet med egne utprøvde tekniske løsninger og arbeidsprosesser. Vårt interne spesialistteam har sammen med et kompetent eksternt rådgivningsmiljø jobbet målrettet med å tilby et attraktivt anlegg for Bærum kommune, sier Olle Forsberg, svømmeanleggsansvarlig for NCC i Norge.

Breeam

Bærum kommune ønsker å gjøre svømmeanlegget på Rud til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, og det blir Norges første Breeam-sertifiserte svømmeanlegg.

Dette innebærer blant annet 30 prosent lavere energiforbruk sammenlignet med tilsvarende bygg, passivhus-standard og en gjenvinningsgrad på overskuddsmaterialer på over 90 prosent.

I tillegg skal byggeprosjektet følge NCCs eget kontrollregime kalt «Bærekraftig byggeplass».

Forbehold om godkjenning

Svømmeanlegget på 6144 kvadratmeter blir tett integrert med Bærums Idrettspark (BIP) og får et treningsbasseng i rustfritt stål på 50x25 meter og et opplæringsbasseng i rustfritt stål på 12,5x9,5 meter – begge med hev og senk muligheter.

Kommunen har tatt forbehold om politisk godkjenning av prosjektet. Saken fremmes for kommunestyret i slutten av november 2018.

Så snart et eventuelt vedtak om igangsetting og kontraktsignering foreligger vil arbeidet med forprosjektet starte. Svømmeanlegget beregnes å stå klart for publikum fra sommeren 2021.

Powered by Labrador CMS