Kundene smiler når de kommer inn i utstillingslokalene med salgsdisker bak og Bertel's Cafe på mesaninen, sier adm. direktør Tore Skodvin.
Kundene smiler når de kommer inn i utstillingslokalene med salgsdisker bak og Bertel's Cafe på mesaninen, sier adm. direktør Tore Skodvin.

Krevende ombygging i Kilen

I sommer ble det nye bilanlegget til Bertel O. Steen Vestfold i Kilen i Tønsberg ferdigstilt etter en krevende utvidelse. Ombygging har foregått i fire faser, startet i 2010 og det er investert 70 mill. kroner i anlegget som ifølge adm. direktør Tore Skodvin (61), har fått alt.

Etter 30 års bruk begynte bilanlegget i Kilen å bli slitent. Det tilfredsstilte hverken dagens eller fremtidens krav, og beslutning om å modernisere og utvide ble tatt.

- Vi brukte noen år på å finne ut hva vi ønsket, vi tegnet, skisserte løsninger og diskuterte. Da vi var klare, overtok arkitekten, og i 2009 ble prosjektet sendt ut på anbud, sier Skodvin.

Gode tilbud

Timingen for modernisering/ombygging var riktig i en tid da entreprenørene hadde lite å gjøre. Arbeidet startet i 2010 og har foregått i fire hovedfaser. Det spesielle er at bedriften har vært i full drift i hele byggeperioden, noe som har gjort det nødvendig i flytte rundt på folk og avdelinger kontinuerlig. Faktisk er det kun delelageret som er flyttet bare en gang.

- Når vi ser på resultatet, tror jeg alle er enige i at alle rokkeringene er vel verdt stevet. Kundene blir glade når de kommer inn i vår nye, store bilhall på 1300 m2 med Bertels Café på mesaninen. Det er et godt utgangspunkt når de skal handle bil eller bestille service, sier Skodvin som berømmer sine 62 ansatte i Tønsberg for full innsats i en smertefull ombyggingsperiode.

6500 m2 under tak

Utvidelsen startet med delelageret og karosseriverkstedet og fortsatte med nytt personbilsenter som ble dobbelt så stort. Det er bygd ny karosserihall og lakkavdeling, nytt personbilverksted, ombygd lastebilverksted, ny bilpleieavdeling og dekkhotell, ny salgshall med administrasjonskontorer og Bertels Cafe.

Gulvflateen på 3500 m2 er utvidet til 5200 m2, og totalt er bruksarealet blitt på 6500 m2 under tak. Det er ryddet opp, laget parkanlegg og asfaltert rundt bygningene på det 16,5 mål store området.

Omsetningen 40% opp

Totalt vil selskapet selge over 800 nye og brukte biler i 2011 og omsetter for 230 mill. kroner i Tønsberg. I tallene inngår 3500 verkstedtimer for person-, vare-, buss og lastebiler, og selskapet har økt omsetningen med 40% fra fjoråret.

- Vi er markedsleder på Sprinter i Vestfold, har et godt grep på Vito og hele linjen fra Peugeot. Et godt tegn er også en jevn økning i verkstedet når det gjelder lastebiler. Etter at Scania og Volvo har flyttet til Borgeskogen søker flere av lastebilkundene i nærområdet til verkstedet vårt. Neste prosjekt blir å bygge nytt lastebilverksted i Larvik, sier Skodvin.

For en tid siden ble det besluttet at lastebilsalget i Vestfold skulle betjenes fra avdelingene i Drammen og Skien, men Vestfold-selskapet har verkstedtjenester både i Sandefjord, Tønsberg og Larvik.

Kort periode ble lang

Da Tore Skodvin flyttet fra Kolbotn til Vestfold med familien i 1976, trodde han det var for en kort periode, men slik ble det ikke. Med Nøtterøy som bosted er han blitt Vestfold-patriot på sin hals, og nå gleder han seg over å ha fått et hypermoderne bilanlegg samme sted hvor han startet som leder for 23 år siden, og hvor kundene er lommekjent.

Forsiden nå