Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen understreker meget sterkt at det ikke er gitt at E18-etappen i Hobøl blir 200 millioner kroner dyrere enn ventet.

Krever 200 mill. etter E18-utbygging

Entreprenørselskapet NCC Construction krever 200 millioner kroner i erstatning fra Statens vegvesen etter E18-utbygging.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Kravet har kommet etter utbyggingen av strekningen mellom Knapstad og Retvet. Statens vegvesen er ikke enig i kravet og kommer til å leverer et motkrav, sier prosjektleder Elin Bustnes Amundsen til NRK.

Seks kilometer ny E18 mellom Knapstad og Retvet kan bli svært mye dyrere enn opprinnelig budsjettert. Veien ble åpnet for trafikk 25. november 2016.

Kan bli rettsalen

NCC Construction fikk kontrakt på byggeoppdraget 8.januar 2014, til en samlet kostnad på 836,7 millioner kroner. Nå har entreprenøren levert en stevning på ca. 200 millioner kroner ekstra.

– I verste fall vil saken ende i rettsalen, hvis vi ikke lykkes med å møtes underveis, sier Bustnes Amundsen.

Også tidligere har NCC Construction saksøkt Statens vegvesen. Det var på E18-etappen i Hærland der Hærlandstunnelen inngår. Kravet var på 136 millioner kroner, men partene endte med å enes om 68 millioner kroner.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS