Veidirektør Terje Moe Gustavsen
Veidirektør Terje Moe Gustavsen

Krisemøte om E18 i Ås

Veidirektør Terje Moe Gustavsen skal få lokalpolitikerne i Ås til å følge planen.

Det ble full krise i Vei-Norge tidligere i sommer da lokalpolitkkerne i Ås i Akershus satte seg på bakbena rundt trasevalg for ny E18. Før sommeren vedtok flertallet i kommunestyret at de ville utrede nok en trase for E18, landets viktigste veistrekning ut av Norge etter E6. Flertallet av lokalpolitkerne ønsker at E18 skal ha en tverrforbindelse over til Oslofjordtunnelen, fremfor å følge dagens trasé til Vinterbro, der E6 og E18 møtes.

Klokken 15 i dag deltar Gustavsen sammen sammen med flere andre vei-topper kommunen for å få planene tilbake på skinner, melder NRK.no.

NRK melder at samferdselsministeren vurderer å gripe inn. Marit Arnstad åpner nemlig for at staten kan gripe inn med en statlig reguleringsplan for å sikre utbyggingen av E18 i Akershus.

- Jeg synes situasjonen som har oppstått er svært uheldig. Jeg vil innstendig oppfordre partiene til å bli enige så de ikke utsetter dette i fem nye år. Det er klart at hvis de ikke blir enige, kan vi ikke utelukke at staten må se på bruk av statlig reguleringsplan, men det vil også forsinke saken. Så vi er svært opptatt av at de nå må komme videre med det prosjektet, sier samferdselsminister Marit Arnstad til NRK.no.

Statens vegvesen har brukt ni år på planene om E18-utbyggingen. Så gjenstår det å se om det var vel anvendt tid...

 

Forsiden nå