Pakket utenlandsk semitrailer inn med snø

For å hindre at en dårlig skodd utenlandsk semitrailer ble kjørt videre etter å ha blitt stoppet, fikk politiet en lokal snørydder til å bygge en snøborg rundt bilen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Den dårlig skodde utenlandske bilen sperret veien ved Krutfjellet i Hattfjelldal, helt sør i Nordland, for noen dager siden. Etter hvert ble vogntoget berget ned til bensinstasjonen i Hattfjelldal. Da ble det avdekket mangler ved dekk og utrustning.

- Sjåføren av det utenlandske vogntoget har vedtatt forelegget og kan fritt forlate landet. Men vi har tilbakeholdsrett på kjøretøyet inntil feilene er utbedret, og berging og forelegg er betalt, sier operasjonsleder Vegard Vordal ved Helgeland politidistrikt til NRK Nordland.

Politiet lover å fjerne snøen når kjøretøyet er i trafikkforsvarlig stand og regningen er betalt.

På Facebook melder Helgeland-politiet til veifarende: «Treffer dere på vogntog som har problemer på føret, uansett nasjonalitet, så ring politiet på 02800.»

Vogntog stakk av

I helgen ble to latviske vogntog ilagt kjøreforbud på Sunndalsøra på grunn av nedslitte dekk på hengerne. Dagen etter var de forsvunnet.

- Det er problematisk at utenlandske førere ikke følger norske regler, sier operasjonsleder Finn-Tore Pettersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NRK Møre og Romsdal.

Powered by Labrador CMS