Knuseskuffen BC 3500 med Atlas Copcos farger og logo veier 3,5 tonn og kan bearbeide 0,8 m3 masse i hver fylling.

Lanserer knuseskuffer

Atlas Copcos jakt på nye produktområder synes ustoppelig. Siste tilskudd er lansering av gravemaskinmonterte knuseskuffer for bearbeiding av resirkuleringsmaterialer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Knuse/sorteringsskuffene lanseres i fire størrelser, og de har fått betegnelsene Atlas Copco BC 1500/BC 2250/BC 3500 og BC 4900. Skuffene er bygd for montering på gravemaskiner i størrelsene 12-25 tonn, 17-34 tonn, 25-34 tonn og 34-60 tonn. De veier henholdsvis 1500/2250/3500/4900 kg og krever en oljetilførsel fra 120 til 220 l/min. med et oljetrykk på 230 bar.

Avtale med BM Meccanica

Under fjorårets Samoter-utstilling i Verona kunne italienske BM Meccanica, lokalisert i Breganze, Vincenza, feire 10-årsjubileum for sine kjeftknuseskuffer for gravemaskinmontering. Selskapets MB-knusere er nå representert i over 100 land, og de er også kjent i Norge gjennom flere kanaler. Nylig ble det også tegnet avtale med Bamble Mekaniske Industri AS.

Det er samme selskap, med de samme knuserne, Atlas Copco har inngått OEM-avtale med. Anlegg&Transport får bekreftet fra Tyskland at avtalen ble undertegnet i første kvartal. OEM-avtalen er imidlertid av så ny dato, at den før Påske var ukjent for det norske selskapet. Heller ikke i Sverige kunne noen bekrefte den.

Produksjon i Italia

De nye Atlas Copco BC knuseskuffene blir produsert i Italia i Atlas Copco-farge/logo med etterfølgende betegnelse BC og tallet som angir størrelsen.

Skuffene er beregnet for behandling av gjenbruksmateriale som asfalt, stein- og betongmaterialer fra bygg, bruer eller andre konstruksjoner som kan resirkuleres på stedet.

De hydrauliske skuffeknuserne kan stille spalteåpningen mellom knuseknivene og få ut materiale i valgfri størrelse 20-120 mm. Det pekes på at daglig ettersyn av skuffene er enkelt med 30 timers smøreintervall og kun to smørepunkter.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS