DISPLAY: Inne i hytta på maskinen får man all nødvendig informasjon på skjermen.

Lanserer støtte for tiltrotator i VisualMachine

Leica Geosystems kommer nå med løsningen som gjør at du kan se rett posisjon uansett vinkling og rotasjon på gravemaskinskuffen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

VisualMachine med støtte for tiltortatorer løfter maskinstyring til nye høyder. Med støtte for tiltrotatens rotasjon slipper maskinføreren å flytte maskinen så mye, og han kommer til på steder hvor han ellers ville hatt vanskeligheter, skriver Leica Geosystems i en pressemelding.

Tiltrotator er ikke nytt, men det er integrasjonen av sensorene som gjør at målepunktet i maskinstyringen kan beregnes uansett hvilken posisjon skuffen står i. Denne nyvinningen gir nøyaktig resultat som effektiviserer arbeidet og medfører spart penge- og tidsbruk.

- Mange av våre kunder opplever at byggeplasser og steder hvor det skal graves er trange. Det har ofte vært en utfordring å grave langs trafikkerte veier hvor det er smal veiskulder. Med støtte for tiltrotator er dette problemet en saga blott. Nå kan maskinførere stå skrått på stedet de skal grave og likevel få nøyaktig resultat. Sensorene på skuffen gir nøyakteige målinger som gjør at jobben blir riktig første gang og man slipper å stadig reposisjonere maskinen, sier Petter Heyerdahl i Leica Geosystems.

Lytter til maskinførerne

Leica Geosystems opplyser at de har tradisjon for å samarbeide tett med superbrukere hos kundene som gir innspill til teknisk utvikling og forbedringer.

Resultatet er løsninger som er relevante for jobben de gjør med et brukervennlig grensesnitt. Støtten for tiltrotator er utviklet i samarbeid med maskinkjørerne som vet hva som behøves. Leica Geosystems maskinstyring innebærer at maskinfører enkelt opererer en skjerm i maskinen med 3D programvare som viser tegning over prosjektet han skal utføre.

Tegninger i farta

På skjermen skifter føreren skjermbilde, laster opp endringer eller logger nøyaktige målepunkter. Det siste skjer enkelt ved å sette skuffa på punktet og trykke på skjermen. Kvalitetssikring blir en integrert del av det daglige arbeidet og data går trådløst inn til kontoret som dokumenterer til oppdragsgiver og Statens vegvesen.

Oppdaterte data på et prosjekt kan også sendes til maskinen fra kontoret. Maskinføreren får nye versjoner av aktuelle tegninger "on the go".

Leica Geosystems har i nesten 200 år levert instrumenter for måling basert på sveitsisk teknologi. Selskapet er en del av konsernet Hexagon. Mens Hexagon har mer enn 16.000 ansatte i 46 land, har Leica Geosystems i Norge 60 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Kristiansand, Bergen og Trondheim.

Powered by Labrador CMS