Dette er imidlertid ingen hemmelighet, for teleskoptrucken P25.6 på 4,5 tonn og løftehøyde på 5,9 meter lanseres på Bauma.
Dette er imidlertid ingen hemmelighet, for teleskoptrucken P25.6 på 4,5 tonn og løftehøyde på 5,9 meter lanseres på Bauma.

Letter på sløret på Bauma

Italienske Merlo kommer med flere nyheter på Bauma. Vi har sett noen av dem, men den store hemmeligheten vil først bli avslørt i München i april.

Vi har dog sett konturene av Merlos store Bauma-hemmelighet. Den var nemlig skjult under en stor presenning på pressevisningen på fabrikken i Cuneo i februar.

Første gang

Det er første gang siden etableringen av Merlo Group i 1964 at en samlet, europeisk fagpresse var samlet på fabrikken i Nord-Italia der teleskoptruckene produseres sammen med spesialtraktorer for jord-/skogbruk, små betongblanderbiler og avfallspåbygg for små og store biler, for å nevne noe i det rikholdige produktspekteret.

Verdensledende

Merlo er en av verdens ledende produsenter av teleskoptrucker. Produktspekteret omfatter mer enn 50 modeller med løftehøyder fra 6 - 25 meter. Standardutstyr på maskinene er 4-hjulsdrift/-styring, hydrostatisk drift, bom sideskift, hurtigkopling fra førerplass og ROPS/FOPS førerhytte. Merlos redskapsprogram er svært omfattende med utstyr/redskap til de fleste formål.

Merlo er verdensleder på ROTO-teleskoptrucker (rundtsvingende overvogn) og leverer også modeller med topphastighet på40 km/h.

Bauma-nyheter

På Bauma lanserer Merlo en ny modell i sin Panoramic-serie, teleskoptrucken P25.6 på 4,5 tonn, løftekapasitet på 2,5 tonn og maks. løftehøyde på5,9 meter. Den kompakte nykommeren med bredde på1,8 mog høyde straks under2 m, har Kubota-motor med effekt på 55 kW (75 hk) og elektronisk styrt hydrostatisk transmisjon. Topphastigheten oppgis til36 km/h.

Bauma-lansering blir det også for ROTO-trucken 60.24 MCSS på 20 tonn og med løftekapasitet på 3,5 tonn på 24 metershøyde. Maskinen med lastfølende hydraulikksystem, 360 o sving på overvogna og 18 o tilt på førerhytta, har Iveco-motor med effekt på 130 kW (176 hk) og elektronisk styrt hydrostatisk transmisjon. 20-tonneren har en topphastighet på40 km/h.

Den mobile, rundtsvingende arbeidsliften MPR 15 inngår også i Bauma-pakken. Maskinen veier 11,5 tonn, og arbeidsplattformen på 4x2 m har lastekapasitet på1000 kg(maks. 6 personer). Plattformen har maks. arbeidshøyde på15 m(en 18 meterversjon lanseres også på Bauma), og operatøren kan kjøre/styre maskinen fra plattformen.

Den6,3 mlange og2,2 mbrede nykommeren har lastfølende hydraulikksystem, samme hydrostatiske transmisjon som ovennevnte Merlo-modeller og Iveco-motor på 102 hk (75 kW). 11,5-tonnerens topphastighet oppgis til40 km/h.

Liten redskapsbærer

I Merlos produktspekter finnes også en liten redskapsbærer, Cingo, som i grunnmodellen bare er ei belteundervogn med HK-feste hvor det kan plasseres en rekke redskaper. På Bauma lanseres modellen M12.2 som med lastekapasitet på 1,2 tonn, er den største av de elleve modellene (kapasitet 600-1200 kg) i Cingo 2-serien. Cingo 2-modellene leveres med bensin- eller dieselmotorer fra 5 - 21 hk.

Cingo-konseptet har foreløpig ikke slått an i det norske markedet, og Merlo-importøren Alpha Maskin på Fetsund (Romerike) har bare solgt noen få Cingo-modeller.

- Det er Panoramic-modellene med løftehøyde fra 12-17 msom utgjør salgsvolumet hos oss med ca. 50%; deretter kommer ROTO-truckene med ca. 30%, opplyser daglig leder i Alpha Maskin, Bjørn Olsen.

Forsiden nå