Daglig leder Thomas Karlsen i Fredrikstad Reefer Terminal (t.v.), styreleder Ole Henrik Karlsen og havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn ønsker velkommen til nytt fryse- og kjølehotell.

Nytt kjølehotell fra Panelbygg

Det var stor ståhei da Fredrikstad Reefer Terminal nylig inviterte til offisiell åpning av ny fryseterminal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Panelbygg AS, et landsdekkende entreprenørfirma og spesialist innen kjøl-, frys- og industribygg, har stått for byggingen av lagerhotellet i Fredrikstad.

Kraner i drift 

Det siste året har kraner vært i drift for å løfte på plass stålkonstruksjoner med Sandwich-elementer, spesialmaterialer som må til for å tilfredsstille høye isolasjonskrav for bygg innen kjøl- og frys.

Daglig leder Thomas Karlsen i Fredrikstad Reefer Terminal forteller at vegger av stålrammer og Sandwich-elementer er montert ned gjennom gulv og opp gjennom tak for tetthetens skyld.

- Det er også påmontert såkalte ekspansjonsventiler for å slippe inn riktig kvote luft, sier Karlsen.

Fulle ordrebøker

Siden Panelbygg etablerte virksomheten i 1997 har Drammen-selskapet hatt hendene fulle med oppdrag innen næringsmiddelsektoren. Årlig oppfører Panelbygg ca. 20.000 m2 lager- og produksjonsbygg og har en omsetning på over 50 mill. kroner.

Fredrikstad Reefer Terminal dobler både omsetning og terminalstørrelse med nybygget til ca. 22 mill. kroner. Det var stor glede å spore under åpningen av nyvinningen, men det var en kald fornøyelse i 26 minus.

Temperatursoner

Daglig leder Thomas Karlsen kan nå ta hånd om enda mer av godset i containerne i Borg Havn. Fredrikstad Reefer Terminal, tilbyr lagring i temperatursoner på minus 26 grader, kjøleskaptemperatur samt superkjøl. I år forventes en omsetning på over 12 millioner kroner, noe som vil øke til over 20 millioner i 2013 med nye fasiliteter.

Terminalen, som eies av Glacio (66%) og Borg Havn IKS (34%), har fått en tilvekst på 2000 m2 fordelt på nærmere 7000 palleplasser på frys og 800 palleplasser på superkjøl som holder en temperatur mellom 0 og -2 grader Celcius. Superkjøl er en lagringsform og teknologi som forlenger lagring og holdbarhet på ferskvarer og som hindrer bakterieutvikling på blant annet kjøttprodukter.

Powered by Labrador CMS