13 PERSONER: Sentrale personer fra Liebherr og myndighetene i Kirchdorf deltok under seremonien.

Liebherr bygger nytt logistikksenter

Når hele 13 personer satte spaden i bakken samtidig og markerte den symbolske oppstarten på Liebherr kommende logistikksenter i Kirchdorf i Tyskland, bør det bli storveis saker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Planene er det i alle fall ingenting i veien med. Totalt investerer den tyske storprodusenten av anleggsmaskiner 35 mill. euro i det nye logistikkanlegget som etter planen skal stå ferdig ved starten på året i 2020.

Velvalgt sted

Kirchdorp an der Iller har en spesiell plass i Liebherrs historie. Det var nemlig der gründeren, Hans Liebherr, startet produksjonen av anleggsmaskiner. I dag produserer Liebherr-Hydraulikbagger GmbH både hydrauliske gravemaskiner, teleskoplastere og rammestyrte dumpere i Kirchdorf. Omkring 3000 maskiner produseres årlig i fabrikken.

Logistikksenteret

LOGISTIKKSENTERET: Skissen viser det nye logistikksenteret Liebherr bygger i Kirchdorf.

Det nye logistikksenteret får en grunnflate på 245 x 96 meter og en høyde på 22 meter. Første produksjonsfase skal etter planen ferdiggjøres mot slutten av 2019, og den omfatter lageret for tyngre varer som skal håndteres med opptil 20 tonns kraner. I neste fase kommer plukklageret, pakking og forsendelser.

Den store utfordringen er at byggingen skjer samtidig med at Liebherrs produksjonen også trenger stabil tilgang på komponenter. Derfor er byggingen organisert i to stadier. Under hele byggeprosessen vil Liebherr leie utendørsarealer for oppbevaring av nødvendige deler.

13 PERSONER: Sentrale personer fra Liebherr og myndighetene i Kirchdorf deltok under seremonien.

LOGISTIKKSENTERET: Skissen viser det nye logistikksenteret Liebherr bygger i Kirchdorf.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS