Foreløping foreligger det ikke bilder fra Liebherr for  70-tonns dozeren, men kjenner vi selskapet rett vil nok familielikheten til lillebror i familien (17-tonneren PR 726) være stor.

Liebherr-dozer på 70 tonn

Nå melder Libherr seg på i eliteserien også når det gjelder dozere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På Bauma i april 2016 vil den tyske storprodusenten av anleggsmaskiner lansere dozermodellen PR 776, en kraftig jernbit som går inn i 70-tonns dozermarkedet.

Syv dozermodeller

Med den varslede nyskapningen vil Liebherrs dozerprogram i alt omfatte syv modeller som går fra 17 til 70 tonn. Siste nyskapning i familien var lillebror (PR 726 Litronic) som ble lansert på tyske NordBau i midten av september. Den veier 17-19 tonn avhengig av utstyret.

I meldingen peker Liebherr på at man nå får et fullt dozerprogram for alle typer jobber som tung ripping, flytting av tunge masser eller finplanering.

Satser på egne komponenter

Foreløpig holder Liebherr kortene godt til brystet, men røper likevel at 70-tonneren vil få kjente tekniske løsninger og enkelte nye komponenter. En fordel produsenten har er adskillig erfaring gjennom utprøving av de øvrige nylanseringene i generasjon 6-programmet. Det startet med 24-tonneren PR 736 på Bauma i 2013, deretter kom 30-tonneren PR 746 og så den hittil største maskinen i programmet, 41-tonneren PR 746 som ble lansert på Intermat tidligere i år.

En ting Liebherr ikke ønsker å legge skjul på er at hovedkomponentene i den nye 70-tonns dozeren kommer fra egen produksjon. Dette følger en filosofi som er godt forankret i 50 års prodoksjon av dozere, heter det.

Powered by Labrador CMS