Lindum er ifølge Pon Equipment den første norske kunden av en dieselelektrisk D7E-dozer.

Lindum kjøpte sju Cat-er

En av maskinene i handelen, er det som opplyses å være den første dieselelektriske Cat D7E-dozeren solgt til norsk kunde.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Lindum AS er en av Norges større aktører på ressursgjenvinning og behandling av forurensede masser. Cat-forhandler, Pon Equipment AS, opplyser i en pressemelding at selskapet valgte å handle Cat-er «fordi man med Cat får flyttet mest masse per liter diesel».

God servicedekning på Vest-, Sør-, og Vestlandet med fullserviceavtaler og driftstid var viktige kriterier i handelen.

- At vi skulle bli Norges første kunde til å kjøpe den dieselelektriske dozeren D7E var jo også litt morsomt, sier innkjøpsansvarlig Benn Solstad som har vært ansvarlig for innkjøpsprosessen som har foregått «over en lengre periode».

Cat D7E

Avtalen ble forseglet med håndtrykking hos Lindum. 

F.v: Kjetil Deinboll (Pon Equipment-selger i Buskerud), Benn Solsta, (innkjøpsansvarlig i Lindum) og Rune Vestengen (salgssjef i Pon Equipment AS).

D7E er opp til 30% mer drivstoffeffektiv enn forgjengeren D7R, noe som er oppnådd med den nytenkende elektriske drivlinjen.

Maskinfører Kjell Manglerud skal kjøre den nye 966M-en. Her avbildet ved en eldre 972K.

Maskinen har også lavere driftskostnader ved at den har 60% færre bevegelige deler mellom motor og belter, i og med at kraftoverføringen skjer gjennom en generator og elektriske motorer.

Dette gir trinnløs variasjon av hastighet og et mer konstant motorturtall som bidrar til mindre drivstofforbruk og lengre levetid på motor.

Handelen

Maskinhandelen til Lindum består av:

  • 1 stk. Cat D7E dieselelektrisk dozer (29 tonn)
  • 1 stk. Cat 966M hjullaster (26,5 tonn)
  • 4 stk. Cat 330FL beltegravere (32 tonn)
  • 1 stk. Cat 320FL beltegravere (24 tonn)

Lindum-konsernet omsatte i 2017 for 570 millioner kroner, håndterte 1.500.000 tonn avfall og hadde over 200 ansatte. Konsernet har en rekke ulike virksomhetsområder som organisatorisk er delt inn i tre forretningsområder; Forurensede masser og deponi, Biologiske prosesser og Gjenvinning og miljø.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS