Kranførerne er A-laget: Fra venstre Terje Norum, Rune Engesvik Amund Knudsen, Rune Kvarsvik, Robert Leirvik og Miguel Einset.
Kranførerne er A-laget: Fra venstre Terje Norum, Rune Engesvik Amund Knudsen, Rune Kvarsvik, Robert Leirvik og Miguel Einset.

Løfter seg til topps

Sarens gjør gigantløft og setter stadig verdensrekorder med sine monsterkraner. Bak kjempeløftene ligger ingeniørkunst og tålmodighet.

Sarens er spesialist på ekstreme transport- og løfteoperasjoner innen vindkraft, offshore, industri og anlegg. Sarens i Norge ble etablert i 1982 og er 100% eid av Sarens i Belgia. Slagordet er "nothing too heavy, nothing too high". Slagordet er ambisiøst, ja. Men så løfter og transporterer selskapet komponenter og installasjoner på over 20.000 tonn.

Sarens' operasjonsavdeling utfører oppdrag world wide med hengere (multiwheel trailers), løftetårn, jekkesystem og sine 1400 mobil- og beltekraner fra 10 til 3200 tonn. I Norge har selskapet 60 ansatte, og 22 mobil- og beltekraner fra 35 til 750 tonn. En stab på 8-10 ingeniører utfører avansert engineering for å få prosjektert smarte og sikre operasjoner. Sarens har gode kunderelasjoner til flere av medlemmene av Windcluster Mid-Norway og satser videre på utvikling i denne bransjen.

I Norge omfatter selskapet Sarens AS i Verdal og Sarens Kranservice AS med hovedbase i Kristiansund. 

- Når Kværner Verdal har bygd en jacket, er det vi som frakter den om bord på lekteren som skal transportere den til kunden. For at vi skal ha flere ben å stå på, sikter vi oss inn på nye markeder. Vi jobber blant annet med nye brukonsepter og har også andre modulløft innen landbasert industri i kikkerten, sier Project Manager Heavy Lift Miguel Einset til A&T.

Vindkraft er blitt en viktig del av industrimiljøet på Verdal. Verdal Industripark sysselsetter ca. 2500 personer og har en omsetning på fem milliarder kroner. Flere av bedriftene er verdensledende innen sine områder, som Kværner Verdal, Force Technology og Sarens.

Innen vindkraft leverer Kværner Verdal understell, såkalte Jackets, til blant annet en off-shore vindkraftpark i Tyskland. Force Technology med kontor i Trondheim er en internasjonal bedrift med vedlikeholdsoppgaver innen olje og gass, men også aktiv innen vindkraft i 30 år.

Sarens AS i Norge, med datterselskapet Sarens Kranservice AS, har en samlet årsomsetning på ca. 130 millioner kroner. På verdensbasis har selskapet en omsetning på 400 millioner Euro. Globalt har konsernet 3500 ansatte, mens Sarens Norge sysselsetter 60 ansatte.

Forsiden nå