En iPad blir i fremtiden å finne i CargoNets lokomotiver.
En iPad blir i fremtiden å finne i CargoNets lokomotiver.

Lokomotivene blir iPad-styrte

CargoNet bytter ut papir med nettbrett.

I løpet av året blir CargoNets lokomotiver papirløse. Lokførere slipper å ha med seg flere permer med dokumenter når det skal avgårde. Nå trengs kun en iPad.

CargoNet er det første jernbaneselskapet som innfører iPad på lokene, og CargoNet vil spare både miljøet og penger gjennom enklere oppdatering og mindre bruk av papir, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Tidligere har CargoNet måttet bruke store ressurser på å trykke å distribuere dokumenter som ofte må oppdateres. I fremtiden vil lokomotivførerne kunne hente siste versjon av dokumentene de trenger uavhengig av hvor de befinner seg.

- Dette er et av mange tiltak vi gjør for å bli mer miljøvennlige, effektive og fleksible. Vi har kommet frem til denne løsningen gjennom bruk av våre egne medarbeidere. Kompetanse fra ulike miljøer i selskapet har på kort tid fått på plass enkle og gode løsninger som både ivaretar kravene vi har til sikkerhet og enkelhet for de som skal bruke dette systemet. Vi er stolte av å være så tidlige ute med iPad på lokene, sier administrerende direktør i CargoNet AS Are Kjensli.

Forsiden nå