MANs lette lastebiler har fått nytt interiør i førerhusene - ikke ulikt det som befinner seg i de tunge modellene. Dette bildet er tatt inne i en ny TGL.

MAN med flere nyheter

HANNOVER (AT.no) «Meget er forskjellig, men inni er de like» heter det i sangen. Nå har hele rangen til MAN fått likt interiør, og alle bilene en facelift.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

MANs lette lastebiler TGL og TGM kom til IAA med helt ny førerhus-innredning tirsdag. Det vil si; helt ny er den ikke, for det er lett å kjenne seg igjen for de som har sittet i en TGS eller TGX.

De lette bilene har altså fått «tungt» førerhus. Det innebærer nye og mer luksuriøse materialer og overflater, redesignet dashbord og nytt instrumentpanel. I tillegg er det blitt flere oppbevaringsrom med økt volum.

Ny infotainement

MAN-sjef Bård Stenberg er fornøyd med de nye bilene.

- De nye bilene kommer også med et nytt og veldig bra infotainement-system med full truck-navigasjon i hele Europa, sier MAN-sjef Bård Stenberg.

Systemet skal dekke alle informasjonsbehov, fra lokale høydebegrensninger til akselrestriksjoner der bilen og sjåføren befinner seg.

MAN Media Truck er navnet på systemet som er standard i TGX og leveres som opsjon i TGS, TGM og TGL.

Facelift

Samtidig fikk journalistene på IAAs pressedag se utvendige endringer på alle lastebilene til MAN. Facelift-en er nok først og fremst en konsekvens av Euro 6 som krever økt kjølekapasitet. Således er den tidligere «tette» fronten blitt mer åpen med langt større luftinntak.

Slektskapet til nåværende modeller er imidlertid ikke blitt borte.

Endringen medfører også vindavledere med endret design. De utvendige endringene gir også litt lavere luftmotstand og er dermed med på å spare drivstoff.

Sist, men ikke minst når det gjelder fronten på nye MAN: Løven i logoen har fått tenner!

Powered by Labrador CMS