Oversiktsbilde av innføringen av Follobanen til Oslo S.Mandag 11. februar ble det avdekket en skade i støttekonstruksjonen på Follobane-prosjektets byggeggrop ved Bispegata i Oslo.

Måtte evakuere byggegrop på Follobanen

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Mandag 11. februar ble det avdekket en skade i støttekonstruksjonen på Follobane-prosjektets byggeggrop ved Bispegata i Oslo.

Arbeidet ble umiddelbart stanset og byggegropa evakuert. Politiet ble deretter kontaktet og Bispegata ble stengt for all trafikk av sikkerhetsmessige hensyn.

Fredag 9. februar ble det oppdaget deformasjon ut over det som var forventet i en støttekonstruksjon. Det ble jobbet med stabiliserende tiltak i sammenheng med dette i helgen og frem til evakueringen mandag.

Natt til tirsdag og tirsdag jobbet Bane Nor med å støpe en bunnplate i betongtunnelen ved Bispegata. Dette arbeidet skal bidra til å stabilisere området.

Onsdag morgen ble det gjort nye vurderinger om Bispegata kan åpnes. Bane Nor har, i samarbeid med flere rådgivere, jobbet med målinger og beregninger hele tirsdag kveld og natt til onsdag. Det foreligger ingen konklusjon enda, og Bispegata holdes derfor stengt inntil videre, skriver Bane Nor i en melding onsdag.

Situasjonen overvåkes kontinuerlig av Bane Nor og organisasjonens rådgivere. I tillegg samarbeider Bane Nor med nødetatene og Oslo kommune. Det skal ikke være fare for bebyggelsen i området, men Bispegata forblir stengt inntil «situasjonen er stabil».

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS