Storhandel med Caterpilla ga en forsmak på feiring av kommende 75-års jubileum for Arne Hernes AS. Fem nye gravemaskiner ble overlevert på Cat-standen.
Storhandel med Caterpilla ga en forsmak på feiring av kommende 75-års jubileum for Arne Hernes AS. Fem nye gravemaskiner ble overlevert på Cat-standen.

MEFA 2011 - Første rapport

Granåsen-utstillingen en ny suksess MEFA-utstillingen i Granåsen har fått et godt tak på maskin- og nyhetshungrige anleggsfolk i Midt-Norge og mange tilreisende fra nord og syd. Det skyldes selvfølgelig valg av utstillingsplass, men ikke minst en serviceinnstilt arrangør.

 

Arrangøren, MEF-avdelingene i Nord- og Sør-Trøndelag, gjorde sine saker bra, selv på et område som til tider var bløtt. 6400 besøkte utstillingen, og det er 1000 flere enn i 2008. Grunnlaget for en ny utstilling om tre år er lagt, for folk og utstillere hygget seg.

Trønder-seire

At det ble trøndersk hjemmeseier på flere fronter, la sikkert heller ikke noen demper på lokal stemning. Skjetne Maskin AS fra Trondheim fikk pris for beste stand, trolig for eksponering av maskiner og utstyr, men også for lansering av sin nye nettbutikk.

Lanseringen av nettsidene var lagt til MEFA. Etter hardkjør av junior Torbjørn Skjetne (33) i ukene før utstillingen kom Skjetne til visning av opplegget. Målet er å lage en portal med mulighet for alle kundene til å legge ut sine objekter.

- Vi har tro på dette prosjektet og vil vie portalen mye tid fremover, sier Tor Skjetne som ikke la skjul på at han var stolt.

75-årsjubilanten

Det andre trønderfirmaet som ble sterkt fokusert i Granåsen, var entreprenøren Arne Hernes AS, del av Hernes konsernet.

Selskapet forbereder 75-års jubileum til høsten, og for anledningen ble det arrangert en liten "tjuvstart" og markering på Caterpillars stand lørdag. Der fikk fem av selskapets maskinførerne overrakt fem nye Cat beltegravere.

At den solide maskinentreprenøren er 75 år, kan ingen besøkende ha unnlatt å registrere da de kom inn på område. En praktfull samling av Hernes veteranlastebiler, med Ford i spissen, sto oppstilt sammen med en veteran-Brøyt K4.

Det markerte en fin intro til en god utstilling.

Trykk på jernbanedumpere

Det er ikke bare i USA og Conexpo Hydremas lille dumper (912-serien) med jernbaneunderstell har vakt oppsikt. På MEFA sto jernbanemodellen utstilt, og en plakat i ruta henviste til flere kjøpere.

- I tillegg til maskinene vi har levert, har vi ytterligere bestillinger og en upåklagelig interesse fra entreprenører som har fått eller forhandler om jernbanekontrakter, sier salgsansvarlig Bjørn H. Eriksen hos Hydrema. - Vi er den eneste produsenten som kan levere små dumpere med sidetipp og jernbaneunderstell. Med økte bevilgninger og beslutning om opptrapping av vedlikehold og utbygging av jernbanen, har Hydremas 912-serie fått et utvidet bruksområde, sier Eriksen.

- På Conexpo viste Hydrema også en hjulgraver med jernbaneunderstell. Hvor interessant er den for Norge?

- Foreløpig har vi konsentrert oss om dumperne, men vi har også hatt forespørsler om hjulmaskinen, sier han.

God Hyundai-start for Avitec

- Vi har fått en god start med de lette beltegraverne fra Hyundai. Forrige uke solgte vi seks maskiner, og her på messa i Granåsen har vi hittil solgt to maskiner, sier Marius Jacobsen i Avitec AS.

Den store nyheten fra Drammens-importøren i Trondheim var Hyundai R60CR-9, en sekstonner han tror blir favorittmaskinen for entreprenører såvel som anleggsgartnere og kommuner.

- Maskinen er passe stor til å gi god kapasitet og passe liten til å kunne brukes på mindre jobber, mener Jacobsen.

Nyetablering

Den andre store nyheten på Avitecs stand var presentasjon av Avitruck AS som ble etablert 1. april. Selskapet har fått importen av Hysters omfattende gaffeltruckserie etter at Drammen Truckservice AS la inn årene. Hysters program strekker seg fra håndholdte jekketraller for palleflytting til reachstackere og containertrucker på 52 tonn.

Avitruck AS har tre eiere, Tore og Marius Jacobsen og tidligere Hyster-selger Torben Lund Nielsen som daglig leder. Tore Jacobsen er styreformann.

Både Avitec AS og Avitruck AS vil flytte inn i nye lokaler som er under oppføring i Drammen. Service på gaffeltruckene vil Drammen Truckservice ta seg av etter at selskapet videreføres av noen ansatte.

Granåsen lykkested for ABS

- Granåsen er et lykkested for ABS Maskin AS. Hver gang en anleggsmaskinutstilling arrangeres her, selger vi godt, sier salgssjef Svein Olav Arnesen.

Takeuchis beltekompaktlaster TL240 hadde premiere i Norge. Maskinen er den første i 2-serien og var naturlig nok strategisk plassert på jordhaugen ved ABS Maskin-standen. I likhet med alle så nær som en av utstillingsmaskinene (TB219), ble den igjen i Trondheim etter utstillingen.

- Kompaktlasteren er kjøpt av Roald Brevik i BP Entreprenør AS og fikk stor oppmerksomhet, sier Arnesen.

Størst oppmerksomhet samlet likevel beltegraverne fra ABS Maskin. Hageanlegg AS kjøpte 8-tonneren TB180, forøvrig den 5. maskinen selskapet har kjøpt fra Takeuchi-importøren. Maskinen har parallellforskyvning av graveaggregatet.

En annen stor ABS-kunde i Trondheim er BN Entreprenør som også har opprettet selskapet BN Energiteknikk. Fra Granåsen hadde selskapet med seg modellene ABS TB 175 og ABS TB250. Maskinene var utstyrt med SMP tiltrotator, Lincoln sentralsmøresystem (Norcecraft) og tre skuffer til hver maskin.

- En annen klar trend er at interessen for No Dig-utstyr er klart økende. Det opplever vi her i Granåsen, sier Arnesen.

Forsiden nå