Daglig leder Mai-Britt Aaslund og salgsrepresentant Jonas Skirbekk er godt fornøyd med at det er blitt betydelig bedre plass både ute og inne. I bakgrunnen blant annet stykkgodskraner, et hovedprodukt gjennom alle år.
Daglig leder Mai-Britt Aaslund og salgsrepresentant Jonas Skirbekk er godt fornøyd med at det er blitt betydelig bedre plass både ute og inne. I bakgrunnen blant annet stykkgodskraner, et hovedprodukt gjennom alle år.

Mer plass for Palfinger

I midten av mai holdt Palfinger Norge AS åpent hus for å vise sine utvidede og nyoppussede lokaler på Skedsmokorset. Man fikk også et innblikk i selskapets omfattende produktspekter.

Da nabolokalene ble ledige, slo Palfinger Norge-eier Kjell Berge til og handlet. Det har medført at selskapet nå har en tomt på 15 dekar og 5000 kvadratmeter bygningsmasse. En stor del av lokalene er dessuten blitt pusset opp. Det er blitt mye bedre plass enn tidligere, og alle ansatte har fått bedre arbeidsforhold. En viktig nyhet er at Palfinger Norge har fått egen påbyggavdeling. Her blir det montert kraner, bakløftere krokslep og annet utstyr, men det blir også bygd plan. Påbyggarbeid ble tidligere utført hos et annet firma Kjell Berge eier, ATKA på Kjeller. Med påbyggavdeling i eget bygg på egen gårdsplass er produksjonen blitt mer rasjonell.

Firmaet har også en stor serviceavdeling og et betydelig delelager. Også her er produksjonen blitt mer rasjonell da man fikk mer plass. Serviceverkstedet tar service og reparasjoner på alle Palfingers produkter og har stor kompetanse på hydraulikk og løfteutstyr. Verkstedet foretar også sertifisering av kraner og annet løfteutstyr.

Godt fornøyd

Under vårt besøk på Skedsmokorset traff vi daglig leder Mai-Britt Aaslund og salgsrepresentant Jonas Skirbekk. Begge er strålende fornøyd med at selskapet har fått betydelig mer plass og nyoppussede lokaler. Anlegget har også eget sjåførrom hvor sjåførene kan slappe av med tidsskrifter, TV og kaffe mens de venter på at det blir gjort arbeid på bilene.

Palfinger Norge omsatte i 2009 for 112 millioner kroner. Selskapet har 41 ansatte, hvorav 29 arbeider på hovedkontoret på Skedsmokorset. Egne avdelinger finnes på Hønefoss, Borgeskogen i Stokke og på Fauske. I tillegg er det 15 forhandlere rundt om i Norge.

Stort produktprogram

De fleste forbinder Palfinger med kraner, men produktspekteret er mer omfattende enn som så. Palfinger Norge ble i sin nåværende form etablert i 1999, men det har vært importert og solgt Palfinger kraner i Norge helt siden 1977. I alt regner man med at det er solgt 5000 av de østerrikske lastebilkranene her i landet. I tillegg kommer tømmerkraner fra Epsilon Palfinger, krokløft fra Palfinger Palift, en ny serie bakløftere fra MVV Palfinger, påhengs- og underkjøringstrucker fra Palfinger Crayler, personløftere fra Palfinger Platforms (tidligere Bison og Wumag) og forskjellig utstyr ellers fra Palfinger Equipment. For å komplettere Palfinger-programmet importerer Palfinger Norge dessuten Danlift personløftere for montering på mindre biler og CMT krokflak.

Snart 80 år

Palfinger AG har sitt hovedsete i Salzburg i Østerrike og kan feire sitt 80-årsjubileum neste år. Fra sin spede start som lokalt påbyggerverksted har selskapet utviklet seg til å bli et verdenskonsern med produksjons- og distribusjonsselskaper i mer enn ti land. Selskapet har ca. 4500 ansatte og omsatte ifjor for 505 millioner euro. Selv om produktspekteret stadig er blitt bredere, utgjør lastebilkraner fortsatt hovedtyngden. Nå leverer Palfinger årlig mer enn 10.000 kraner til drøyt 4500 forhandlere i mer enn 130 land. Stykkgodskranene dekker hele spekteret fra 0,8 til 150 tonnmeter. Det produseres også spesialkraner som også er levert i Norge.

Forsiden nå