Messe-fulltreffer på Sola

Messe-fulltreffer på Sola

Svært vellykket, fint lagt opp, kjempebra. Det er bare noen av mange tilbakemeldinger fra utstillere og publikum som deltok på MEFA-messen ved Sola flyplass 4.-6. juni. Over 90 utstillere og ca. 4000 besøkende koste seg på utstillingsområdet foran flymusset i tre solrike dager. Ei bred hovedgate med utstillere på begge sider skapte en intim atmosfære og korte spaserturer. Det er all grunn til å gi honnør til Agder-avdelingene og Sør-Rogaland i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og messegeneral og regionsjef i MEF, Svein O. Myrvold, for en flott utstilling. Vi tar også med at Norsecraft AS stakk av gårde med prisen for beste strand.

IRM AS med nye agenturer

Montabert-forhandler IRM AS lanserte to nye produkter på MEFA, rivnings- og sorteringsgrabber fra tyske Kinshofer og Nox tiltrotatorer, også fra Tyskland.

Redskapsspekteret fra Kinshofer er omfattende, og i Stavanger viste IRM rivnings-/sorteringsgrabben DH15H beregnet for gravemaskiner fra 10-18 tonn. Den utstilte klypegrabben (peel grab) P40 på 3,5 tonn er beregnet for håndtering av metallskrap, og IRM har allerede solgt én til Veolia Metall AS. Tiltrotatorene fra tyske Nox omfatter modeller for gravemaskiner fra 3-50 tonn.   

På Bauma lanserte Montabert sin Blue Line ("blå serie") hydraulikkhammere. Serien omfatter fire modeller for maskiner fra 10-40 tonn, og IRM hadde med seg modellen XK1700 på 1,7 tonn. Den er beregnet på maskiner fra 18-28 tonn og har en slagfrekvens på 600 slag/min. og et arbeidstrykk på 600 bar. Hammeren har et oljebehov på 100-150 l/min. og meiseldiameteren er137 mm.

Motorsalg AS 50 år

Etter sommerferien blir det fest i Bergen. Da skal Motorsalg AS feire 50-årsdag. Detaljene rundt markeringen er i skrivende stund ikke helt spikret, men "noen arrangementer" blir det nok, ifølge daglig leder Frode Hatlestad som smilte om kapp med sola under MEFA-utstillingen på Sola.

Motorsalg AS som blant annet forhandler Kato gravemaskiner, Terex, Schaeff og Atlas Weyhausen (nytt fra i sommer) ble etablert i 1960 av William Gullaksen. Selskapet flyttet i 1981 inn i nye lokaler på Kokstad industriområde like ved Bergen Lufthavn. Fra januar 2004 var Motorsalg på plass i nye lokaler på Midtun/Nesttun.

Ankerløkken med kanoner

Ankerløkken Equipment AS utvider sitt produktspekter med støvdempingskanoner fra svenske Duztech. Kanonenes aktuelle bruksområder er blant annet rivning, gruvedrift, gjenvinning-/avfallshåndtering, prosessindustri, brannbekjempning og vanning.

Kanonene leveres i tre størrelser med kastelengde på opptil90 meter. Alle funksjoner, også rotasjon og hev/senk, er elektrisk drevet. Maskinene har to vanntrinn som betyr at kun halvparten av vanndysene kan benyttes når for eksempel tilgangen på vann er begrenset. Kanonene som er lyddempet, er også selvdrenerende for å hindre skader ved frost. Oppvarmede dyser og fjernkontroll kan leveres som tilleggsutstyr. Under drift forbruker maskinen minimalt med strøm, og bare vann og luft anvendes i støvbekjempingen. 94% av materialene i kanonene kan gjenvinnes.

Duztech leverer også en vannkanon med kastelengde på opptil100 meterfor bløtlegging av store områder ved for eksempel skogbranner. Kanonen er selvdreven med innebygd aggregat.

Uddeholm utvider produktspekteret

Uddeholm AS er kanskje mest kjent som forhandler av Engcon tiltrotatorer. Nå utvider imidlertid selskapet sitt produktspekter betydelig med redskap fra Mählers og Drivex. Det er et resultat av at Engcon AB har kjøpt aksjemajoriteten i begge de svenske produsentene.

Mählers som tidligere ble markedsført av Tellefsdal AS, har et bredt spekter av utstyr for vintervedlikehold, mens Drivex produserer ploger/høvelblad, feiemaskiner, kranarmer, redskapsfester og skuffer for hjullastere og traktorer.

Forsiden nå