Mesta anker Hæhre-saken

Etter Mestas oppfatning er dommen fra Asker og Bærum tingrett «feil og meget tynn». - Vi hadde håpet at Mesta ville la saken ligge, sier Hæhre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Mesta anker dommen fra Asker og Bærum tingrett hvor Mesta ikke fikk medhold i at Hæhre og tidligere Mesta-ansatte, hadde opptrådt grovt illojalt i forbindelse med rekruttering av sentrale ressurser i Mestas tunnelvirksomhet til Hæhre i 2008. Ankesaken vil gå for Borgarting lagmannsrett.

Etter Mestas oppfatning er dommen fra Asker og Bærum tingrett «feil og meget tynn, med store mangler i forhold til både bevisvurdering og rettsanvendelse».

Videre skriver Mesta:  «Dette underbygges av at bevisene og ansvarsgrunnlaget i saken i Asker og Bærum tingrett, i hovedsak er det samme som det Drammen tingrett tok stilling til i desember 2011, i en sak hvor Mesta krevde at en tidligere anleggsdirektør skulle tilbakebetale etterlønn på grunn av grov illojalitet i forbindelse med rekruttering av sentrale ressurser i Mestas tunnelvirksomhet til Hæhre i 2008. I denne dommen fikk Mesta fullt medhold.

Mestas motpart har anket dommen fra Drammen tingrett inn for Borgarting lagmannsrett. Mesta ønsker derfor at disse to sakene går som en sak i Borgarting lagmannsrett.»

- Beklager

Hæhre beklager at Mesta ikke vil la saken ligge:

 «Hæhre tar til etterretning at Mesta har valgt å anke tingrettens dom. Man hadde med utgangspunkt i tingrettens solide avgjørelse, også sett opp mot den rettskraftige avgjørelsen i straffesaken, håpet at Mesta ville la saken ligge. Det har man ikke gjort. I stedet for å ha all fokus på det man ønsker å fokusere på, nemlig veibygging, vil partene dermed også i året som kommer måtte bruke tid og ressurser i rettsapparatet. Hæhre beklager dette.

Hæhre registrerer ellers at Mesta har endret påstanden fra et krav om kompensasjon på inntil 450 millioner kroner i tingretten, til et krav uten beløpsangivelse, kun beregnet "etter rettens skjønn" i anken. Hæhre tolker dette som uttrykk for at Mesta har innsett at selskapets krav for tingretten var helt urealistisk.»

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS