SPENNING: På Avfallskonferansen viste Gitmarks Ørjan Madsen (t.v) og Thomas Helle en plansje over McCloskey-programmet Gitmark representerer i Norge. Oppkjøp gir alltid en viss spenning, men Metso har uttalt at forhandlernettverket for McCloskey skal beholdes.

Metso kjøper McCloskey

GARDERMOEN (AT.no): Alt var klappet og klart for Gitmark noen dager før Avfallskonferansen (18.-20. juni), men så kom overraskelsen fra Metso: Det finske selskapet har kjøpt sikte- og knuseverksprodusenten McCloskey.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gitmarks Ørjan Madsen har fått godt drag på McCloskey etter at Gitmark har hatt selskapet på programmet i noen år.

- I meldingen fra Metso heter det at forhandlernettet skal beholdes, og derfor har vi valgt å profilere McCloskey her på standen i likhet med våre andre hovedprodukter, sier salgssjef Thomas Helle.

- Naturlig nok vil et eierskifte alltid skape usikkerhet, men det får vi ta som det kommer.

Øker veksten på knusesiden

Med kjøpet av McCloskey International øker Metso tempoet i veksten som leverandør til gruve-, knuse- og pukkverksbransjen, heter det i en melding fra Metso.

McCloskey omsatte for 308 mill. euro i en 12 måneders periode frem til september 2018. Totalt utgjør dette 6% av Metsos totale omsetning til september 2018.

Canadiske McCloskey har ca. 900 ansatte i Canada, USA og Nord-Irland. Metso har 14.000 ansatte i mer enn 50 land, og styrker seg nå ytterligere innen enkelte produktområder hvor McCloskey har utviklet solid teknologi.

Kjøpet vil trenge godkjenning fra de respektive konkurransemyndighetene og det er ventet at handelen kan avsluttes i 4. kvartal 2019, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS