Det nye hjullasterdekket Michelin XHA2 med nytt, patentert mønster, tykkere slitebane og sterkere vegger gir bedre driftsøkonomi og 10% lengre levetid, sier Michelin.
Det nye hjullasterdekket Michelin XHA2 med nytt, patentert mønster, tykkere slitebane og sterkere vegger gir bedre driftsøkonomi og 10% lengre levetid, sier Michelin.

Michelin - alltid nyheter

Bauma er en stor markedsplass for dekkprodusentene, og alle var der i år også med nyheter pluss et utvalg av gamle kjenninger. Nykonstruert dekkstamme, nytt mønster, ny gummiblanding var faktorer som gikk igjen i produsentenes egen omtale av nyhetene.

 Forskning og utvikling fører til at hver ny generasjon er forbedret, og differensieringen fortsetter med stadig nye modeller som gjør at nærmest hver type anleggsmaskin har skreddersydde dekk for maskintypen. Michelin er intet unntak.

Nytt hjullasterdekk

Michelin XHA2 er en videreutvikling av modellen XHA som har gjort lykke verden over. Den nye utgaven er som sin forgjenger beregnet på arbeid i gruver, steinbrudd, infrastruktur-prosjekter, cementfabrikker m.m. Dekket har et nytt og patentert mønster som først og fremst reduserer vibrasjon, noe som er en fordel for føreren, men som også kommer maskinen til gode siden vibrasjon er en av maskinens verste fiender.

I forhold til forgjengeren er det i den nye utgaven brukt mer gummi i slitebanen, sideveggene er forsterket og det er benyttet nyutviklede gummiblandinger som virker mer beskyttende i forhold til punktering.

Michelin hevder levetiden er økt med 10% i forhold til forgjengeren. Det nye mønstret har større evne til selvrensing, noe som fører til mindre hjulspinn og dermed lavere drivstofforbruk.

 

Forsiden nå