Her er kabeltromlene på vei i land ved Askvoll.
Her er kabeltromlene på vei i land ved Askvoll.

Milepæl for arbeidet med Dalsfjordbrua

Heist i land med 60 meters flytekran. Se video.

Endelig er tromlene på plass.
Endelig er tromlene på plass.

Like før jul kom hovedkablene til Dalsfjordbrua til Askvoll. En 60 meter lang flytekran måtte brukes for å få tromlene med kablene løftet i land fra det italienske frakteskipet.

- Å få hovedkablene til Norge er en milepæl for arbeidet med Dalsfjordbrua, og det har vært en stor jobb å få logistikken til å gå knirkefritt. Nå er jeg glad for at kablene er på plass, også blir neste steg å få dem transportert til brotårnet på Otterstein når vi kommer lenger ut på vinteren, sier byggeleder Harald Holmefjord til vegvesen.no

Gjennom god innsats fra en kranfører fra Eide Marine Services og hjelp fra den italienske kabelleverandøren Redaelli gikk lossingen av de 12 tromlene raskt.

I øyeblikket jobbes det intenst med catwalken på broen, et arbeid som trolig vil være ferdig i slutten av februar. Da blir bærekablene fraktet fra Askvoll til broen med lastebiler før de blir trukket over catwalken.

Dalsfjordsambandet ligger i Sunnfjord og broen forbinder Askvoll og Fjaler kommuner. I dag er det ferge på strekningen, en ferge som bruker 25 minutter på overfarten.

Hengebroen får et spenn på 523 meter og brutårnene blir 101 meter høye. Hele prosjektet koster omkring 1,1 miliarder kroner hvorav halvparten til selve broen.

Bropilarene er alt klare, nå jobbes det med catwalken.
Bropilarene er alt klare, nå jobbes det med catwalken.

Forsiden nå