Daglig leder i Drammen Lift Utleie AS, Willem van Der Mey, ved den nye liften.
Daglig leder i Drammen Lift Utleie AS, Willem van Der Mey, ved den nye liften.

Miljøvennlig lift fra Gantic AS

Gantic AS i Bergen har levert den første hybridliften Niftylift HR17 Hybrid 4x4 til Drammen Lift Utleie AS.

Ved å kombinere det beste innen batteriteknologi med ny lavutslippsmotor, er nykommeren svært miljøvennlig. Liften byr også på fantastiske ytelser, i henhold til pressemeldingen. HR17 Hybrid 4x4 er en personlift med kurvkapasitet for to personer opp til en arbeidshøyde på17 mog sideveis rekkevidde på 9,1.

Liften på4750 kger ifølge Gantic opptil 50% lettere enn sammenlignbare konkurrenter. Den er også både kortere og smalere enn andre konkurrenter. Det gjør liften svært transportvennlig, ifølge Gantic.

El-motor og Kubota

Med batteridrift (el-motoren) er liften særs godt egnet til innomhusarbeider og i utslipps- og støysensitive områder utendørs. Når liften går med dieselkraft og ikke trenger all kraften motoren (Kubota 18 hk) produserer, vil overskuddsenergien lades i batteriene. Om liften i dieseldrift skulle trenge ekstra kraft, for eksempel ved kjøring i oppoverbakker, trår el-motoren behjelpelig til.

Lading av batteriene skjer ved overføring av overskuddsenergien fra dieselmotoren og med den innebygde batteriladeren for 230V. Det tar kun fire timer å fullade batteriene.

Den nye liften er utstyrt med et avansert eksosrensingssystem som reduserer utslippene av CO2/NOx betraktelig, heter det.

Sikkerhetssystem

Den engelskproduserte hybridliften har også et nytt sikkerhetssystem, SiOPS, som forhindrer at klemskader oppstår. Om mannskapet i kurven nærmer seg en "klemsituasjon", vil sensorer i kurven oppdage denne, og liften slås automatisk av.

 

 

 

Forsiden nå