Utbyggingsdirektør i Jernbaneverket, Harald Nikolaisen (t.v.) og adm. direktør Anders Danielsson i Skanska Norge undertegner milliard-kontrakten.
Utbyggingsdirektør i Jernbaneverket, Harald Nikolaisen (t.v.) og adm. direktør Anders Danielsson i Skanska Norge undertegner milliard-kontrakten.

Milliardprosjekt til Skanska

Skanska Norge har skrevet kontrakt med Jernbaneverket om bygging av ni kilometer jernbane mellom Farriseidet i Larvik til Telemark fylkesgrense.

Kontrakten har en verdi på 1,34 milliarder kroner og inngår i ordretilgangen for andre kvartal.

Prosjektet benevnes UFP01 Vestfold og er det tredje av i alt fire grunnentrepriser på utbyggingsprosjektet Farriseidet - Porsgrunn. Det er historisk sett den største anleggskonkurransen Jernbaneverket alene har lagt ut for konkurranse, og det er også den største enkeltkontrakten Skanska Norge har signert.

- Vi er svært fornøyd med å ha vunnet dette gigantprosjektet. Det er et viktig prosjekt for oss, og det beviser at vår strategiske satsning på store og komplekse anleggsprosjekter hvor vi får benyttet vår totale anleggskompetanse gir resultater, forteller Anders Danielsson, adm. direktør i Skanska Norge AS.

Kontrakten innbefatter bygging av totalt 9 km med jernbane, inkludert tre tunneler, tre rømningstunneler, ni portaler, seks bruer og to viltoverganger. Prosjektet gjennomføres som et internt arbeidsfellesskap mellom Skanska Norge og Skanska Sverige.

Det vil bli byggestart i juni 2013. Når bemanningen er på topp vil det være ca. 250 ansatte på prosjektet, og til sammen er det ventet at det vil brukes ca. 565 årsverk før prosjektet er ferdigstilt i august 2016.

Forsiden nå