SATSER I USA: Tor Kjetilson Moe hadde viktige møter på Conexpo. Nå håper han at Gjerstad Products skal få et gjennombrudd på det amerikanske markedet.

Møte med Caterpillar om det amerikanske markedet

Gjerstad Products håper å slå gjennom på det amerikanske gigamarkedet. For å klare det, tyder alt på at den norske skuffe- og HK-festeprodusenten får med seg ingen ringere enn Caterpillar på laget!

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Eier og daglig leder Tor Kjetilson Moe var kun noen timer i Las Vegas før han måtte komme seg hjem igjen. Han ankom onsdag, og returnerte på fredagen på grunn av coronautbruddet i Norge. Men det kan vise seg å ha vært noen verdifulle timer i USA for Kjetilson Moe og Gjerstad Products AS.

Tiltrotatorer er nøkkelen

- Vi hadde noen gode møter med Caterpillar som nå satser tungt med å introdusere tiltrotatorer på det amerikanske markedet, sier Kjetilson Moe til A&T.

SENTRAL: På Bauma i 2016 introduserte Caterpillar Cat Tilt. Dette er et Rototilt-produkt, men brandes som Cat-produkt. Tiltrotatoren er sentral for Gjerstads eventuelle suksess i USA.

Tiltrotatorene er nøkkelen for Gjerstads satsing i USA. La oss bare raskt gå noen år tilbake i tid: På Bauma for fire år siden ble det kjent at Rototilt skal produsere tiltrotatorer for Cat, og med navnet Cat Tilt. Introduksjonen av Cat Tilt har i all hovedsak vært konsentrert om Europa så langt, men nå føler verdens største anleggsmaskinprodusent at tiden er inne for hjemmemarkedet i USA og Nord-Amerika generelt. Conexpo var en ypperlig anledning for å markere satsingen på tilt.

Har allerede samarbeid

Det hører også med til historien at Gjerstad Products allerede har solid samarbeidshistorikk med Caterpillar, med produksjon av skuffer og HK-fester for Cat spesielt i det nordiske markedet. Med tiden har leveransene også beveget seg sørover i Europa til en rekke land, blant annet Tyskland. Nå håper altså Kjetilson Moe at samarbeidet skal eskalere i en satsing på USA og Nord-Amerika.

- Caterpillar sier ikke noe om volum. De er selv i en fase der de introduserer tiltrotatorer til det amerikanske markedet, og de er spent selv på hvor stort det blir. Men med så store volumer som er i USA, kan dette blir veldig stort. Alt er stort i USA om man lykkes, sier Gjerstad-sjefen.

Kjetilson Moe sier de har jobbet med Caterpillar om Amerika i et halvt års tid. Selv om alt ennå ikke er hugget i stein, har nok historikk og tillit mye å si for mer samarbeid.

- Caterpillar sier ikke noe om at vi får eksklusivitet, men at vi er foretrukket ut fra samarbeidet og leveransene i Europa, sier han.

Ny innfesting

I USA benyttes oftest skuffer med andre innfestingsløsninger enn det som er vanlig her hjemme. Caterpillar har imidlertid signalisert at de ønsker S-fester for bruk av redskap/skuffer under tiltrotatorer.

- Når de nå introduserer tiltrotatorer og S-fester i USA, ser de at vi har produkter for bruk av redskap under tilt, og med oss på laget kan de tilby komplett løsning hele veien, sier Kjetilson Moe.

Gjerstad har allerede sendt den første containeren med skuffer med S-fester over til USA, og på Conexpo ble partene enige om at det norske selskapet skal sende over nok en container. Hver forsendelse består av 20-30 skuffer, ikke det voldsomt store volumet, men enn så lenge er dette kun en testperiode. Amerikanerne må begynne å kjøpe tiltrotatorer før det virkelig tar av. Og Kjetilson Moe merket stor interesse de timene han hadde gleden av å være i USA.

- Cat hadde montert tiltrotatorer på flere maskiner på standen på Conexpo, og mens vi sto og pratet ved maskinene stoppet det ofte opp besøkende som spurte om tiltrotatorene. Cat tror bruken av tilt vil vokse betydelig i USA, sier Kjetilson Moe.

Powered by Labrador CMS