Det var brede smil da de første Gjerstad-produserte Cat-merkede skuffene ankom ved Pons norske hovedanlegg på Berger i Skedsmo kommune. Fra venstre: Stig Kjetil Haugsvær (Salg og Markedssjef i Gjerstad Products AS), Henning Borge (Innkjøper i Pon Equipment AS), Knut Snorre Lyngaas (Logistikksjef i Gjerstad Products AS) og Tom Erik Klevengen (Produktsjef Slitestål og Understell Pon Equipment AS).

Nå er skuffene her

BERGER (AT.no): Første leveranse av Cat-skuffer til Pon Equipment AS fra Gjerstad Products AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Første ladning med Cat-merkede skuffer produsert av Gjerstad ankom Pon Equipments norske hovedanlegg i Skedsmo (Akershus) onsdag 8. november.

De første 18 skuffene ankom med et vogntog fra Bring, som Gjerstad har transportavtale med for disse leveransene til Pon i Norge.

1000 skuffer neste år

- Vi har inngått avtale med Caterpillar Work Tools Inc. på å bygge Cat-skuffer på lisens for dem. Dette gjelder grave-, pusse- og smalskuffer til Cat gravemaskiner fra 311 FLRR til 340FL og M314F til M322F. I 2018 skal vi levere ca. 700 Cat-skuffer til Pon i Norge og ca. 300 til Pon i Sverige, sier Stig Kjetil Haugsvær, Salg og Markedssjef i Gjerstad Products AS.

Haugsvær opplyser at det har vært en lang og grundig prosess hos Caterpillar der flere har konkurrert om å få lisensprodusere Cat-skuffer for de nordiske forhold:

- Vi er veldig godt fornøyde med at vi ble den foretrukne og valgte produsenten i en tøff konkurranse med flere andre aktuelle produsenter, sier han.

Fornøyde hos Pon

 Hos Pon Equipments AS på Berger er det glede over at Caterpillar nå har egne skuffer som holder for nordiske forhold.

- Vi har lenge ventet på at Caterpillar skulle komme opp med en skuffeserie som var tilpasset nordiske forhold, og endelig ble det ordning, sier markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS.

- Cat bygger jo skuffer for hele verden, hvor våre kunder har god erfaring med Caterpillar produserte skuffer på maskiner fra Cat 352 og oppover, men skuffer til de mindre maskinene har ikke vært designet for nordiske forhold verken med tanke på utforming eller stålkvalitet. På grunn av det høye kvartsinnholdet og brudd i berget som fører til større steiner, slites skuffene mye mer i Norge og Sverige enn i de fleste andre land. Derfor er det bra at vi nå kan tilby kundene våre Cat-skuffer for nordiske forhold, sier Tom Erik Klevengen, Produktsjef Slitestål og Understell hos Pon Equipment AS, som fortsetter med:

- Skuffene vil også fra tidlig 2018 få påmontert Product Link «Track Chip» som vil gi informasjon om hvor skuffen befinner seg.

Powered by Labrador CMS