Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har fått på plass en skiltordning med Sverige og Danmark om personlige norske bilskilt.

Nå slipper man å bytte skilt

Noen tusen har måttet bytte bilskiltet sitt før de tok turen ut av Norge. Men nå slipper de dette når de skal til Sverige og Danmark.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- I 2017 ble det endelig lov med personlige bilskilt i Norge. Dette har vist seg å være populært, og det er mange som ønsker å sette sitt personlige preg på bilen. Nær 6000 personlige bilskilt er bestilt og godkjent siden da. Nå utvides bruksområdet for kjøretøy med slike skilt. Etter avklaring med mine kollegaer i Sverige og Danmark, er jeg glad for at norske personlige bilskilt nå godtas for kjøring også i Sverige og Danmark, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Tilsvarende godkjenner Norge personlige bilskilt på kjøretøy fra Sverige og Danmark.

Overskuddet

Personlige bilskilt har vært tilgjengelige i Norge siden 15. juni 2017. Bileiere kan søke om en personlig bokstav- og tallkombinasjon, som de vil få enerett til for en periode på 10 år av gangen.

Prisen for personlige kjennemerker er 9000 kroner, og over­skuddet går til trafikksikkerhetsformål.

Biler som innvilges personlig kjennemerke, vil fortsatt være tilknyttet et vanlig kjennemerke, blant annet av hensyn til toll og avgiftsberegning og eventuell bruk i utlandet – i andre land enn i Sverige og Danmark.

Powered by Labrador CMS