Den norske prisvinneren i godt selskap med de øvrige prisvinnerne under konferansen. Fra v. Xavier Duboys, Kiloutou, Vesa Koivula, Cramo, Nina Aasland, Naboen Utleie, Erkki Norvia, Ramirent og Gerhardt Gasser, Hilti.
Den norske prisvinneren i godt selskap med de øvrige prisvinnerne under konferansen. Fra v. Xavier Duboys, Kiloutou, Vesa Koivula, Cramo, Nina Aasland, Naboen Utleie, Erkki Norvia, Ramirent og Gerhardt Gasser, Hilti.

Naboen ble årets utleieselskap i Europa

Naboen Utleie AS i Stavanger gikk til topps og ble tildelt den europeiske prestisjeprisen Rental Company of the Year. Tildelingen skjedde under den europeiske utleiekonferansen i regi av European Rental Association - ERA på Raddison Blu Plaza i Oslo 15. mai.

For daglig leder Nina Aasland i det aktive utleieselskapet, Naboen Utleie AS, ble det to hektiske maidager i Oslo. Dagen før prisutdelingen ble hun valgt som ny styreleder i Norsk Utleieforening, etter at Bjørn E. L. Larsen hadde bedt om avløsning for å prioritere egen rolle som adm. direktør i Ramirent AS. Nina Aasland har sittet i styret siden 2008, slik at det er en rutinert leder som nå har inntatt lederposisjonen.

Prestisjeprisen

Naboen Utleie var blant de nominerte kandidatene til "prisen til selskap med omsetning på 15 millioner euro eller mindre". Med seieren ble det skapt historie i Oslo. Det er første gang et norsk selskap blir prisvinner i den europeiske konkurransen.

I sin begrunnelse sier juryen at "Naboen Utleie har utviklet sin egen stil og lagt en offensiv, men realistisk vekststrategi". Juryen fremhevet også selskapets arbeid med kultur og kundeorientering. 

- Vi er kjempestolt over prisen, både på vegne av vårt eget selskap og den norske utleiebransjen, er Nina Aaslands kommentar etter avgjørelsen.

Sammen med ektemannen Olav Aasland ble Naboen Utleie AS etablert i 1996 og er nå nest størst på utleie av maskiner og utstyr i Rogaland. Ambisjonen er også å etablere seg i Oslo-området. Selskapet har 15 ansatte og venter en omsetning i 2012 på ca. 45 millioner kroner.

Drivende kraft

Tidligere formann og nåværende generalsekretær i Norsk Utleieforening, Arne Bugge (69), har vært en drivende kraft for å få konkurransen til Oslo. Han er også styremedlem i ERA og argumenterte så godt for Norge som vertsland (kombinert med 17. maifeiring) at styret valgte Oslo på tross av argumenter om høye priser. Siden forrige konferanse var i Amsterdam sist, var det denne gang snakk om nord- eller syd i Europa. Sverige og Barcelona var hete kandidater.

- Jeg var sikker på at vi hadde en solid organisasjon for å gjennomføre en internasjonal konferanse på høyt nivå i Oslo. Med nesten 300 deltagere, flere enn noen gang, viser det seg at vår hovedstad har slått gjennom som en attraktiv konferanseby, sier Arne Bugge.

Han ledet selv plenumskonferansen på åpningsdagen som ble åpnet av ERA-president Gérard Déprez, Loxam, og hvor lederen av ERAs statistikkkomite, Marianne Chalcraft, presenterte treder i den europeiske utleiebransjen.

Sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen, First Securitas, og tidligere direktør Kurt Opseth i Backe Gruppen utmerket seg begge med solide foredrag som gledet og provoserte det internasjonale selskapet.

Forsiden nå